Купи си щастие

щастие

Дали, купи си щастие или на късмет се надяваш?

Който е казал, че с пари не може, никой да купи си щастие, просто не е знаел, къде да си харчи парите“. Така гласи една съвременна и млада поговорка.

Тази мъдрост ни изпраща, сред най-новите открития, които показват, че проблемът с парите и щастието са на равни начала в наши дни.

И ако някой сега каже, че едното или другото му е достатъчно, то навярно, няма да е искрен. Истината е, че ако не усещаш щастието като беден, то едва ли ще се почувстваш като богат. Това е така, защото като цяло, това да се чувстваме добре, зависи единствено от нас самите. Не от банковата сметка.

Как да си купите щастие!

Повечето средства са в резултат на покачен стрес… И въпреки, че има възможности, проблемите и отговорностите се съгласуват. Така неминуемо се съкращава свободното лично време.

Според проучване проведено в университет в Чикаго е установено, че хората с близки приятелски кръгове с над 5 човека се описват два пъти по-често като „щастливи“. Това е така, сравнено с тези, които имат по-ограничени контакти.

Според специалистите, крясъците могат да отпушат вътрешната енергия. Това няма да помогне винаги и във всяка ситуация.

Ето и няколко съвета на специалистите, как може да намалим стреса и да решим проблемите.

Щастието е във вас самите!

Бъди мил и любезен

Специалистите са на мнение, че първите 15 секунди са решаващи, а по време на тях, трябва да си любезен и сериозен. Не изпадай в истерия за нищо, защото оплакванията може да не намерят изход. Не подхождай негативно и подходи деликатно и с уважение, за по-представителен израз.

Придържай се към истините

Изложи истините за случилото се и начина, по който избираш разрешаване на проблема.

Открий точния човек

Ако виждаш, че продавачката в магазина не може да ти е от полза, потърси управителя. Така, няма да се почувстваш в ситуация, сякаш губиш времето си в безцелна кауза.

Признай, че си ядосан

Споделяйки чувствата си, помагаш на отсрещната страна да разбере позицията ти. Крещенето само може да нажежи обстановката. То ще се върне като бумеранг в твоето поле.

Бъди упорит

Ако мислиш, че си в правото си може да се свържеш с Комисията за защита на потребителите.

Знаеш ли как да постигнеш щастието сама – време е да се научиш на дадените по-горе техники или като последваш линка!