Знаеш ли как да постигнеш щастието сама

как да бъдеш щастлива

Ако досега не си намерила верния път в живота или ако си била на него все се е намирал някой, който волно или неволно те е отклонявал, то сега е момента да се спреш и да се замислиш на къде да поемеш.

Питаш се как да постигнеш щастието сама?!

Съветвам те: И този път не бързай!

Времето е напълно достатъчно, че да можеш да вземеш правилното решение. Преди това обаче, ти предлагам да дадеш отговори на следните въпроси.

И много моля, те да са напълно искрени и лични, поне пред Теб самата:

щастието

Можеш ли да следваш мечтите си – ако искаш съдбата да е честна с теб, ще се наложи да поемеш роля на своя кораб. Мисли, чувствай, обичай, но всичко прави с ясна идея и план. Радвай се на малките неща от живота, за да можеш да получиш от големите Дарове на съдбата.как да бъдеш щастлив

 

Щедра ли си с околните, а със себе си – може да се раздаваш за околните, но често си егоист със самата себе си. Ако е така, наистина, то време е да обърнеш везната. Поглези се, дай си почивка, порадвай се, мечтай, забавлявай се. Живота обича не само смелите, но и усмихнати хора.

щастие

Правиш ли почивки – и като заговорихме за почивка, какъв по-подходящ момент от лятото да организираш Твоето околосветско пътешествие. По време на него може да срещнеш много и нови хора, а някои от тях могат да бъдат твой верни приятели и дори спътници в живота ти занапред. От теб зависи, колко отворена си към света.

щастие

Оптимист или песимист си – за теб чашата е – наполовина празна или наполовина пълна. Ако си втората личност, то безспорно ти знаеш как да се наслаждаваш на живота и да се радваш на малките неща. Ако се отнасяш към първата група, то време е да сложиш розовите очила и да се опиташ да гледаш с повече хумор, че дори и самоирония.щастие

 

Дай си сметка, кога се чувстваш истински жива – кое те кара да се чувстваш полезна, удовлетворена от живота и жива. Ако сама откриеш това, то на верния път си към промяната, а тя вече чука на вратата ти.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *