Подаръци Коледа – какво трябва да знаем

подаръци

Тук и сега – подаръци Коледа

Коледа вече чука на вратата ни, но дали сме подготвени за нея и колко струват подаръци Коледа, тази година? Наред с месечните задължения, ангажименти и финансови разходи, изниква още една не по-малко важна привилегия – подаръци за Коледа.

Скъпа ли е Коледа днес

Дали сме достатъчно подготвени, за да задоволим с подаръци, желанията на децата, предпочитанията на близки и роднини… И дали ще остане нещо за личните ни нужди?!

Коледа е Святата нощ, която всеки очаква с голямо нетърпение!

И наред с всичко обичайно и рутинно, в месеца на най-много разходи, трябва да сме изключително пресметливи, прецизни и най-вече Добри (в това число работоспособни). Само така ще можем да заработим и заделим достатъчно, че да задоволим всички капризи.

От край време ви е ясно, че старта в Новата година е ако е на червено, то поне почти на нула. Всичко това, заради големия харч на подаръци Коледа и Нова година. Дали обаче можем да си позволим и до колко големи разходи можем да направим за празниците на хората, които обичаме?!

Подаръци Коледа за децата

И ако до сега сте ги учили да получават всичко, за което помечтаят, едва ли Коледа е моментът, в който най-малко ще искате да ги разочаровате. Истината е, че понякога децата ни искат прекалено много. Често за родителите подаръци на детето за Коледа се оказват не само трудна, но дори непосилна задача.

[bctt tweet=“Как да постъпим ако детето иска скъп подарък за Коледа?“]

Ясно е, че ако имате финансовата възможност да го осигурите няма да се замислите и най-вероятно, няма да четете тази тема. Но, изниква големият въпрос: Какво да направим, ако детето желае прекалено скъпи подаръци Коледа?

Съвет: Спокойно! Колкото и да ви се иска да се разкрещите или разплачете от безсилие помислете трезво над въпроса. Коледа не е момент, в който трябва да разбивате нечии чувства, най-малко на съществото, което така силно обичате.

Пазарът днес е залят от всевъзможни стоки. Така на въпроса Колко струва Коледа може да се отговори не еднозначно. Има продукти, от тези за хора с възможности, до такива за най-плиткия джоб. Дори да не вземете марковата и скъпа играчка, за която се е разплакал малчугана в магазина, винаги може да изберете сходна на нея, за доста по-ниски пари.

Тук много родители на деца в тийнейджърска възраст ще възразят

И с право! Как се постъпва с тийнейджър, който няма как да подлъжем с играчка менте или „втора употреба“. Истина е, че децата в подрастваща възраст са не само по-претенциозни, учат се от връстниците си, но и твърде бързо се обиждат. Ситуацията действително става доста напечена.

Съвет за това, колко ще похаричм за подаръци Коледа: Опитайте да подходите с разбиране, обич и най-вече разговор. Помислете добре – синът/дъщеря ви е достатъчно пораснал и разбран иска най-вече внимание, което все не отделяте за него в последните месеци. Седнете насаме и поговорете като възрастни или приятели. Обяснете, колко трудно ви е да отделите сумата нужна за подаръците на всички за Коледа.

Децата в тийнейджърска възраст, освен чувствителни и обидчиви са и много сантиментални. Със сигурност детето, което сте отгледали с много обич няма да пожелае да ви навреди или обремени, ако не успеете да вземете скъпата дреха, игра за компютър, най-нов модел на технология (телефон, смартфон, компютър, таблет, лаптоп и прилежащите им компоненти). Опитайте да заместите желанието му с нещо сходно до неговото, дори да не е точно това, което желае.

Подаръците по Коледа

На всички останали отделете, толкова, колкото е по-силите и възможностите ви. Никой няма да се обиди, но не забравяйте, че малките неща и малките подаръци, а понякога и жествове са това, което ни радва.

Съвет: Подгответе, макар малки и скромни подаръци за всеки, независимо Колко струва Коледа. Това ще покаже загрижеността, уважението и обичта ви към околните. И все пак да не забравяме на Коледа стават чудеса… Как бихте се почувствали вие, ако получите подаръци и сте неподготвени да върнете жеста?!

И като завършек нека добавим:

[bctt tweet=“„Коледа струва толкова, до колкото всеки сам може да развърже кесията си!““]

Научете и Как се почита Святата нощ – Коледа по света.

Весело посрещане на празниците!!!