8 типа хора, според страстта по пари

страстта по пари

Знаете ли, повее за страстта по пари?!

Има 8 типа хора, според страстта по пари!

Ценни книжа, дребни монети или смачкани банкноти, всички видове пари говорят сами по себе си, но най-вече за притежателя им.

Какво казват те за хората и какви сме самите ние докосвайки банкнотата, подреждайки я грижовно в портфейла, подавайки я на другата страна?!

Банкноти в пачка

Пачката с банкноти бива асоциирана с автономност, голяма свобода и карат хората, които ги притежават да са мечтатели. Банкноти на пачка и в чантата говори за човек, който обича да реагира бързо и екстремно във всяка ситуация.

При такъв е ясно изразена страстта по пари.

Такива хора могат за миг да стегнат багажа и да заминат на някъде, но в същото време се оказва, че са и достатъчно неспокойни. При някои хора носещи парите си в пачки, говори за ексхибиционизъм. Допирът до пачка с банкноти си е доза успокоение на притежателя й.

Пари в портфейл

Използването на портфейл, говори, за притежателя му, че не обича да се докосва до парите, независимо дали си пада по спестяванията или харченето им.

Подсъзнателно такива хора приемат парите за мръсни и дори да ги харесват ги държат на далеч от себе си.

„Джбочето ми дрънка със…“

В джобовете на дрехи, най-често мъжът е онзи, които слага парите. Това ясно обяснява и причината винаги да са му под ръка, както и да има контрол над всяка ситуация.

Не са малко и онези, които пъхат в задния джоб парите, но това място е най-лесно за кражба, а освен това говори за притежателя им, че е леко немарлив спрямо тях.

Не е тактична постъпката и на онези, които държат парите си в предния джоб. По време на среща или на улицата неуместно би изглеждало да бъркаш на неудобните места.

Пари в брой, защо не – липса на налични пари

Много ще кажат, че е така, но тук има интересен факт, а той ясно посочва, че само богатите не носят „кеш“ парите си.

Такива личности живеят в представата за безгранично могъщество, а на такова са способни виртуалните пари. Кредитни карти доставят чистота, без да се налага докосването на „мръсната“ банкнота и неограничени възможности.

Смачкана или скъсана банкнота

Не са малко онези, които вярват, че не обичащият пари допринася за тяхното унищожаване. Уви, нещата не са точно така.

С повреждане формата на банкнотата, тя изглежда по-голяма, а това създава илюзията за повече пари. За хората, които увреждат умишлено парите не са способни да организират собствения си бюджет.

Сгънати банкноти грижовно

Хората, които се грижат за парите да са в безупречен вид, най-често или не ги харчат или просто ги боготворят. Към тази група най-много са възрастните хола и пенсионерите.

Едри и дребни пари

Смята се, че онези, които носят дребни банкноти и по много са хора с ниско самочувствие и сами не са се оценили.

Другата група са хора, които обичат едрите банкноти, имат високо мнение за себе си и добро ниво на самочувствие. Привлечи пари и щастие, ето така

Звън от монети – още в древността и средновековието, за истински пари се приемали златните монети, а носенето им било в „кесии“. И днес не липсват привърженици именно на този вид пари.