Коледна магия у дома

Коледата вече чука на вратата, а това означава, че ако не сте намерили време да украсите дома, то сега е момента да го направите.

Елхата и лампичките са класика в жанра, но съществуват и други варианти, за да пресъздадете Коледната магия за празника. Предлагаме ви пет лесно-осъществими идеи в тази посока, които гарантират, че ще впечатлите близки и гости с оригиналност и атрактивност. За целта:

  1. Напълнете голяма ваза или друг прозрачен съд с коледни топки в 2-3 цвята и завържете в горния край красива панделка. Поставете украшението върху сребрист подноси наредете няколко топки и намачкани парчета салфетки, които да придадат снежен ефект. Поставете „подаръка“ на видно място, например масата във всекидневната. Не по-малко атрактивни украса ще получите и ако напълните няколко прозрачни вази с коледни топки и ги поставите на различни места в дома.
  2. Увийте около декоративните възглавници червена панделка, така, че моментално да заприличат на коледни подаръци.
  3. С красивите коледни картички може да създадете истинско изкуство. За целта поставете няколко сухи клонки в голяма ваза и забодете картичките по върховете на клонките. Още по-екзотичен и празничен вид ще създадете ако увиете клонките в червени панделки за допълнително очарование.
  4. Напълнете непрозрачна ваза или най-обикновена тенекиена кутия със стиропор и забодете в него различни коледни топки или други украшения. По този начин ще получите своеобразен букет. Увийте съда с панделка за предпочитане червена.
  5. Напръскайте борови или елхови клонки със сребърна вода или златна боя и украсете с тях входната врата, прозорците или каквото пожелаете в дома. Още по-красива Коледна атмосфера ще създадете, ако а всяка клонка закачите по една коледна играчка (украшение). Много атрактивност създават боядисаните в сребристо и златисто шишарки. Може да ги поставите в купа на масата или да украсите с тях каквото пожелаете.