Какво не знаем за татуировките

татуси

Татуировките представляват рисунка върху кожата, която се прави, чрез вмъкване на пигмент в най-горния пласт на кожата. Когато татуса е направен от професионалист, няма опасност от заразяване със СПИН.

Интелигентните татуировки се правят с игли за еднократна употреба!

 

Иглата се отваря пред клиента. Така процедира професионалистът.

В случаите, когато татуировката започне да се променя пред клиента, то това не се дължи на изтекъл срок на гаранцията. В най-честите случай това се дължи на промяна или дефект в кожата. Реално татусите са вечни, колкото и самите хора, които ги носят.

татуси

Любопитен е и факта, че в някои страни, както и за кандидатстване по дадени професии не се разрешава носенето на татуировки. Така например в гвардията татуси и други белези по тялото са напълно забранени. Дори в Българската армия, за гвардейците не е разрешено да имат подобни неща по телата си, та дори те да са на скрити места.

татуировки

Според специалистите по направа на татуировки, много хора приемат самата картинка по тялото като нова придобивка, вид бижу или скъпа вещ, с която правят своята показност.

При избора на професионален художник на татуси е добре да се доверявате на такива, които дават насока, мнение и съвет. Тези, които целят единствено да си свършат работата не са истински професионалисти. Изборът на татус трябва да се прави, когато човек е напълно спокоен и уверен, че желае точно тази картинка.

Най-подходящото време за направата на татус е зимата, защото кожата по-бързо се успокоява и времето не е прекалено прашно. Лятото е най-неудачният момент, но за сметка на това хората най-често тогава се сещат, че искат татуировки.

татус

Професионалистите по татуси обичат да работя на спокойствие. За тях рисуването по кожата е много по-различно от това на платно или което и да е друго място. И като се замислим ако се допусне грешка върху лист хартия, то винаги може да бъде подменен с нов, но ако грешката е на ръката, по-трудно ще е да я сменим с другата.

Най-уместната възраст за направата на татуировка е от 18 години нагоре. Въпреки, че много тийнейджъри искат пирсинг или татуировка от по-рано. Ограничения няма, но е важно, човекът да е осъзнат и сигурен, че иска това за себе си.