Ръцете и ноктите са твоето огледало

Маникюр

Ръцете и ноктите издават възрастта ти!

Днес всяка втора дама знае, че красотата е даденост само до определен момент. Следват годините, в които ако не полагаме достатъчно грижи и неимоверни усилия красотата си отива, наред с младостта. За жалост за нас остават само тъжни спомени и упрека, че не я съхранихме за още известно време.

Ръцете и ноктите са твоето огледало на годините ни!

 

Но ние можем да променим и почистим това огледало!

Знаете ли, мили дами, че красотата на ръцете и годините на жената личат най-много по кожата и поддръжката им.

Маникюр и ръцете

Днес съществуват множество козметични салони, маникюристи и хора, тясно специализиращи и занимаващи се с тази така важна част от женското тяло.

Целта сега не е да ви убедим, колко правилно е да посетите всички тези салони, а за да се научите как и в домашни условия, без много излишни разходи сами да направите ноктите си отново прелестни.

За да бъдат ръцете ви красиви, а ноктите добре поддържани, няколко лесни и дори бързи метода, могат да са безценни за вас.

Ето и тях:

Естествен памук в грижата за ноктите:

Когато почиствате ноктите от стар лак, използвайте памук със 100% съдържание на естествени частици и без изкуствени примеси. При триенето на ноктите, изкуствения памук става източник на статично електричество, а то от своя страна уврежда повърхността на нокътя. Разлика не се забелязва само при едно почистване повърхността на нокътя, но при трайна употреба на изкуствен памук, ноктите загрубяват, а по тях видимо личат следи от грапавина.

Дължината е от значение:

Дългите нокти от край време са приемани за признак на женственост и красота. Тяхната дължина обаче не е признак за здравословна и хигиенична поддръжка. Според мнението на специалисти предпочитана и желана дължина е тази с размер на детски нокти, красиво оформени и къси. Това е и значително по-практичен маникюр, не се чупи, не създава неудобства при извършване на различни дейности и не събира паразити и микроби. На всичко отгоре, дамите с така оформени нокти ще се лакират много по-бързо и ще пестят ценно време. Къс маникюр се оформя лесно само с помощта на качествена пила.

Не режи!:

Изрязването на ноктите е практично, здравословно и желателно, но когато говорим за кожичките напълно забранено. Един път седмично използвайте омекотяващ крем или гел за кутикули. Тези средства на козметика за нокти действат бързо и не вредят на здравето. Рязането на кожички може да доведе до инфекция или да увреди ноктите.

Покритието е защита и красота:

Преди самото лакиране на нокти използвайте основа. Това предпазва повърхността им от пигментиране и вредни външни влияния, включително на лака. Поставяйте всеки пласт, изчаквайки добре да изсъхне предходния. Всяко почистване на нокътя поради грешка уврежда допълнително повърхността на ноктите. Дори да бързате не позволявайте нанасянията да са непосредствено едно след друго.

Грижа за ръцете

Кой казва, че любовта има най-голяма сила:

Обгрижвайте ръцете и ноктите си постоянно. Само почистване и лакиране не са достатъчни. Два пъти на ден хидратирайте ръцете и ноктите с подходящи кремове. Един път седмично отстранявайте мъртвите клетки от кожата, чрез нежен скрап за ръце, а след това подхранвайте с масло, нанасяне, чрез масажни движения.