Как да съхраним ангелския глас

глас

Един от въпросите, който всяка певица си задава всяка сутрин е как да възстанови бързо и ефективно своя глас. Въпросът обаче е „болна тема“ не е само, сред „музикалните изпълнителки“, но и сред все повече дами и причините са обясними.

Чували ли сте, че миризмите и звука, песен, глас … са онова, което може да ни върне години назад… То може да ни представи ситуация, спомен, на който някога сме присъствали?!

Може би сте съгласни и, че гласът у някой хора има велика сила. Такава може да действа успокояващо, да пренася в друго измерение и дори да провокира „любовни усещания“. Е, на вярна посока сте. Сега може би осъзнавате, колко важен е гласът за всеки и защо е нужно да го съхраним „млад“?!

Как да съхраним своя глас

От край време съществува твърдение, че природни средства са способни да въздействат над гласните ни струни. Такива течности, напитки и отвари могат да възвърнат цялата сила, прелест и тембър на гласа, на хората, нуждаещи се от ежедневни грижи за него, какво остава за нас „простолюдието“?!

Чудодейна сила на отварите

Целта на откритите в древни времена отвари била да създават пълноценни вибрации и звуково възпроизводство, а самите гласни струни трябва винаги да бъдат покрити със слой слуз. За най-пълноценно средство се използвала силата на водата. Ето, защо специалистите и днес са на мнение, че за поддържане на гласа приемът на вода е от значение, а той трябва да е от поне 2 л. вода дневно.

За врагове на гласа са смятани кафе, алкохол, чай

Има хора, обаче, който дори в името на „ангелския си глас“ не биха се подложили на такива лишения. На тях се препоръчва да приемат 200 гр. Вода след всеки прием на 1-а чаша, от гореспоменатите „вредители“.

Външни фактори за провокиране на сухота и загуба на гласа са и климатика, газовата печка, застоялият въздух и др.

Не на кашлицата

Специалистите пo поддръжка на гласни струни, съветват да не се насилва кашляне и продухване на гласни струни. Това ги травмира. Тук може да видите Болки в гърлото – как да помогнем на детето да се справи. В резултат от сгъстяване на слузта в гърлото, понякога от само себе си се провокира кашляне.

Количествата на гъстата и течност в гърлото се увеличава и при настинка. В тези моменти слузта се събира под гласни струни и създава усещане да бъде изчистена.