Амулет против уроки или талисманче

Какво да избера – амулет против уроки или талисман?!

Почти всеки от нас има поне един талисман, в който да вярва, че му носи щастие или късмет. До известна степен това е възможно и много оправдано понятие, но как точно езотериката тълкува думите на самия талисман и какво се крие зад видимата същност, било то животно, предмет или друго изображение.

Видовете талисмани са така многобройни, че едва ли бихме могли да изброим и 1/100 от тях. Някои се преобразяват в митични същества, други в животни, птици, насекоми и какво ли не.

Истинското преклонение спрямо природата, произлиза още от древни времена. Нашите предци са давали символика и значение на различните животни, а по право това е и традиция в племената от Африка. Често за тях се пренасяли жертви, изпълнявали се различни ритуали и се играели причудливи танци под лунна светлина и около огъня.

Днес всеки може да си закупи талисман от близкия магазин за сувенири, да му бъде подарен такъв или да потърси в антикварен магазин.

Интересното обаче за всеки един талисман е символиката, с която се подарява, дарява, купува. Всякакви реални и фантастични животни днес преобразяват качества или визия, а техните изображения и функционалност дават енергия и жизненост на хората, пренареждат и т.н.

Много често дори не се нуждаем от даден неодушевен предмет, а вярваме в самото животно, само защото знаем преданията разказвани за него. Така например паяка у дома, често е символ на пари, щастие или предрича, скорошно гостуване, а катеричката е не само миловидно животно, но и предвещава хармония у дома, здрави семейни отношения и успешно полагане на всякакви изпити.

Разбира се с дадените примери става видно, че тях дори да зърнем случайно около домовете си ги приемаме за добро пред знаменование. Какво обаче правим, ако на къщата ни не е кацнал щъркел, а в дома не може да поместим истински слон или лебед?!

Разбира се купуваме талисман и го поставяме в дома с предвестието, което носи. Може да подарим талисман на любим и скъп ни човек. Ето, защо, когато не можем да се докоснем до истинско животно, което символизира нещо и носи радост, ние избираме по-лесния вариант – талисман с това животно.

Талисмани се предлагат в различни форми и от различни материи. Силата на талисмани добиват едва, когато повярваме в тях и им се доверим в трудна за нас самите ситуация.