Как да разпознаеш егоиста

егоиста

Питаш се как да разпознаеш егоиста?

Ние ще ти разкрием, една малка тайна и тя не е само отговор на въпроса: Как да разпознаеш егоиста, но много повече. Тя е насока, полъх за твоя кораб Живота…Остава само да се вслушаш…в този отговор на въпроса: Как да разпознаеш егоиста…

Всъщност няма значение, колко много искаш някой, ако той не те иска. Няма значение, какво си готов да дадеш, ако другия не пожелае да го приеме. Без значение е и това дали ще изплачеш всичките сълзи, на които си способен, ако другия не иска да ги види. Няма значение дали ще крещиш, докато и последната ти гласна струна не се скъса…ако няма кой да те чуе. Всъщност, ако отсреща няма очи да видят, уши да чуят и сърце да разбере, какво таиш за него“ – неизвестен автор.

Ако тези симптоми са ти познати значи си попаднал на точното попадение, а именно:

Симптоми

Липса на интерес към теб. Желание за каквито и да било социални контакти. Маниер на поведение, типична меланхолия. Отношение към теб безлично, понякога дори арогантно.

Изследване/проучване

Забравени поводи, дати, празници. Пренебрегване на ежедневните ти интереси по време на разговор, по време на излизания, по време на интимна близост. Липса на уважение в елементарни ежедневни ситуации и дела. Грубост, вялост, апатия.

Диагноза – Той/Тя не се интересува от теб. Опитва всичко, за да ти го покаже – с постоянни смс-и, и-мели, разговори по телефона, комуникация във Фейсбук, дори когато сте на сами. Не се заблуждавай, това няма да се оправи. Опитай с разговор – един, два, три пъти и ако нещата не стигнат разумни граници, то предприеми лечение.

Лечение – бягай далеч!

Ако се разпознаеш в някой от по-горе споменатите симптоми, изследвания или ти е поставена диагноза „Влюбен“, но уви от среща не чувстваш същото, а дори обратен ефект на това, което даваш от своя страна, то вземай си багажа и бягай, колкото сили имаш. Диагнозата е категорична, а тя е „Егоист“.

Ако си отдал живота си

Ако си отдал живота си (последните 2, 5, 15 години) на някой, който все не те е оценявал, все е пренебрегвал интересите ти, а това, което правиш е приемал за даденост, то това не е твоя човек и ти не заслужаваш да губиш повече време с него.

Какво трябва да избегнеш:

Представи си ситуацията да се събереш с човек тип „Егоист“

Той мисли единствено за себе си. Той живее за своите цели и интереси. Той жертва всичко за своето благо. Е, към това добави едно дете.

Ако се появи и второ, какво правиш?!

Егоистът не е способен да отдели от залъка си, дори за наследството си. Той не умее да пренебрегне личните интереси (приятели, работа, мечти), за теб и децата. Егоист ,ще се свиди във всеки удобен момент, за да има за него. Той не знае какво е добрина – дарена, подарена, преподарена.

Това ли искаш?! Затова ли смяташ да пилееш младините, мечтите, живота си?!

Съвет: Любовта е сляпа, казват някой, но ако си по-мъдър, вземи нещата под контрол и не позволявай никой да ти диктува правилата. Както се казваше в една приказка:

„В тоя свят има два типа хора – едните са манипулатори, а другите манипулирани“,

Ако не искаш да си от вторите не позволявай на Егоиста да обсеби живота ти. Колкото и да боли, сега е момента да срежеш „пъпната връв“ пък и да боли, всяка болка се лекува от времето.

„В тоя свят има два типа хора – едните са манипулатори, а останалите манипулирани!“

… ако не се иска от вас да се разреши на Егиста да обсеби живота ти. Колко и да боли, сега е момента, в който се е стигнало до пъпката и да боли, където болката се спуска от времето.

Запомни:

Егоистът е егоист във всяка ситуация – и в леглото, и във финансовия бюджет, и в житейските ситуации. Той няма да се лиши от нищо, за чуждото благо, а това, което остава на теб е само да се надяваш, някога нещо да се „разтопи“ в него, но уви случаите това да стане са равни на 1/1000000.

В заключение:

Най-трудно е да обичаш човек, който никога няма да ти отвърне!!!“ – неизвестен автор.