Защо все бързаме – времето

Защо все се оплакваме от времето

Времето все не е достатъчно, все не достига, а в същото време все си задаваме куп въпроси:

Защо искаме децата да растат по-бързо?

Защо винаги мислим: „Повече ще направя….ще отида … седна … казах …“? Смятате ли, че родители искат тези красиви моменти да се превърнат в частна възможно най-скоро с детето им? Когато все сме в бързане, често изпускаме как децата ни от мъници се превръщат в зрели хора.

Днес човек отчаяно разполага с кратки мигове от времето

Животът често е изпълнен с безброй проблеми, както у дома, така и по време на работа. Как да намерим време за себе си, за общуване с приятели и четене на книги.

децата и времето

Ритъмът е прекалено забързан

Така, че не може да не отделим най-малко един час, за да общуваме с децата си. Има общи глупости: ние мечтаем за децата, ние искаме да ходи с тях в парка и да пускаме заедно балони, да четем книга преди лягане и просто говорим за живота, но когато стигнем дългоочакваната червена малка пауза, започваме да бързаме.

Струва ни се, че децата отнемат твърде много време

Това е особено вярно за безпомощния дребосък, който не могат да се обслужва. В действителност, без значение колко време прекарвате с детето е важно да инвестирате в общуването с Него. Това се отнася, както за студенти, така и за деца.

нашите деца

Нашите деца – нашето бъдеще!

Днес ние ще се справим с тях, научи, образоват, но разбирам: той винаги е малко време, но това е много време. Ако детето ви има цял живот напред, тогава ние вече имаме определен опит. Не забравяйте, че дете расте с всяка минута, а времето тече твърде бързо. Разчитаме на дните до празниците и трите месеца през лятото, в които децата са в почивка!

Да се ​​опитаме да се научим, как да се отнасяме към времето

Да спрем да бързам и да коригираме отношенията с децата. Нищо чудно, че психолозите са заключват всичко това с фразата:

[bctt tweet=““Има само тук и сега“!“]

Ако ценим бъдещето, ние не живеем в настоящето

Ако не можем да се радваме днес, надявайки се, че утре ще бъде по-добре, ние не живеем. В очакване на утрешния ден, с надеждата, че това ще ни донесе избавление от бедите, ние отново се намираме в днешния ден, ние поглаждаме назад в деня на утрешния ден, който е известно – никога не идва!

Всеки човек има интересно хоби

С такова може да се ангажира в продължение на няколко часа. Сега си представете, че можете да започнете и да се втурнете и да кажете: „Всичко ще свърши скоро.“ Абсурд! Същото важи и за ролята на майката. За тези майки и татковци, които са успели да имат няколко деца, имам опит и съзнанието, че децата растат бързо. Те знаят това от първа ръка. За съжаление, не е възможно да се върне времето назад. Вие не може да държите на коленете 18-годишно дете и да му пеете песни, не може да спите до него в една прегръдка. Не може просто защото детето е възрастен и вече има други потребности и интереси.

тийнейджъри

Вашето пораснало дете, вече няма да ви пита защо цветя растат

Отделете сега важните 5 минути, за да дадете отговори на постоянните въпроси у малчугана, започващи с вечното „защо?“. Може би не е нужно. Но тогава животът отнема малкото спомени един от друг. Светът не спира да работи. Родителите остаряват с тъга и си спомнят как веднъж, преди двадесет години, побързаха с времето, всеки работи някъде, а това време изтича …

Опитайте се да почувствате значението и важността на ролята им днес

Учете детето си да бъде щастливо. Опитайте се миг да се превърнете в бебе! Оказва се, че дори летящото водното конче може да бъде изключително интересно!

Времето никога не е достатъчно

Всъщност това е вярно, но, въпреки недостига на време, трябва да се научите да живеете в спокойна темпове. Не забравяйте от време на време да се поспрете, на прибиране от работа и минавайки през парка. Вгледайте се в падналите есенни листа. Там ще откриете невероятната красота, а след това повдигнете главата си нагоре и вижте облаците с чудноватите форми. Колко често се улавяте да мислите за своето дете и това, колко е добро? Имате толкова много свободно време, правете каквото искате.

А сега погледнете по-внимателно в собствените си деца: музикално училище, училище с интензивно изучаване на английски език, спортни клубове. Поне веднъж седнете и прочетете списание, играйте с неговата кукла, четете заедно от любимите му книги и оставете купчината храна в чиниите да лежи на масата.

Спрете с „персонализираните“ фрази

По-добре е да станете 15 минути по-рано и да прекарат една приятна закуска в разговор, да си спомните нещо смешно и интересно. Колко често родителите по принуда правят бърза закуска на децата си и всичко това в бързаме. Дете, което не е имало време да се събуди правилно, пълнени бузите с гореща овесена каша, за да не закъснее за училище. Сутринта започва със стрес. И така всеки ден.

Не забравяйте, че всеки възрастен трябва да вземе под внимание възможността за децата

Не всеки може моментално да превключите към друг вид дейност. При децата, само на 10 години започва да се оформя способността да превключват бързо към други неща, а сега ръцете им не са толкова гъвкави и е много вероятно да разнищват чорапи и блузи, да изпускат предмети. Всичко това от вашето бързане.

Не казвайте на децата, че нямате време

Отидете на футбола, заедно ги учете на рисуване, кънки. Колко често ние, възрастните, преувеличаваме техните постижения. Бъдете честни със себе си. Да живееш в постоянна надпревара, не е работа. Така детето не получава удоволствие от ежедневните дейности. Дори ако детето не иска да бъде в състояние да направи всичко. Ако видите, че децата са в състояние на стрес, по-добре акцентирайте усилията си върху най-важните уроци. Не претоварвайте децата. Нека учат в музикално училище с удоволствие, нека детето сам изявят желание за уроци по плуване.

Утре няма да дойде

Ако утре никога не дойде, тъй като ние живеем само в деня днес, така най-добрите времена ще си отлетят без дори да сме усетили.

Някак, възрастните се опитват да се освободят от бремето на настоящето и да живеят в очакване на по-добри дни, които никога не идва.

майчинство

Малко вероятно е, че ще бъдете щастливи, ако мислите само за това, че „утре ще бъде по-лесно, по-добре и по-забавно.“ Обикновено, семейства, живеещи в най-подходящото време, в режим на изчакване, попадат в атмосферата на постоянна надпревара. Родителите крещят на децата и дават постоянни нареждания. И това се случва, защото ние така искаме – бързо да се срещнем с по-доброто бъдеще, а бъдещето остава призрак, който отнема обещанието да срещнем в него щастие.

Не си мислете, че обстоятелствата ще се развият по най-добрия начин

Животът може да ви изненада и да не е най-добрият, но дори да стане още по-трудно. Ако се научите да не бързате за децата ще бъде по-лесно да живеят с вас.

Не дърпайте детето, ако то е очаровано от интересно предаване

Това е наистина важно. Не казвайте на детето веднага да напусна играта и да ляга. Нека детето ви се наслади на детството. Офертата е сам да завърши процеса и да си легне.

криза на възрастта

Не нападайте детето с обвинения:

„Утре няма да можеш да станеш за училище“; „утре ще получиш двойка, заради късното стоене сега“; „ти си пълен провал, ако не легнеш и т.н. С това наслагвате допълнителната тежест върху съзнанието на детето и това неминуемо ще доведе до поредния провал.

Разбира се, в живота има много ситуации, в които е необходимо да се изисква скорост на изпълнение от страна на детето. Привидната мудност на детето е просто опит да се концентрира.

Без родителски мъдрост не може да направи

Свържете въображението си и вместо да викате: „Незабавно премахни играчките“, помогнете му да организира скорост в шампионат с превръзка на очите. Детето веднага ще разбере идеята на играта. Децата никога не слушат дълги и поучителни монолози от страна на родителите. Така само да губите ценно време. Детският мозък не е в състояние да разпределят основната идея на изобилието от текста. Опитайте по игрив начин, да станете негов приятел, помощник и защитник!