Как да изберем стая на бебето

стая на бебето

Как да изберем стая на бебето?

Време е да изберем стая на бебето! Много от родителите предпочитат малките деца да спят с тях в стая. От една страна, така бебетата са покрай тях и могат по всяко време да ги наблюдават. От друга страна, не се налагат излишни разходи за отопление и обзавеждане на нова детска стая.
[bctt tweet=“Според изследователите обаче, подобна практика, може да навреди на съня на хлапетата.“]

Така единодушни са и учените от университета за изследвания в Норвегия.

Защо да изберем стая за бебе?

Събужданията посред нощ са често срещано явление за децата до 6 месечина възраст. Сънят на спалнята на родителите обаче, не само не помага за качеството на съня, но и не спестява ресурса на родителя.

Добре е да научите повече за комфорта на Вашето бебе. Това, преди да сте се убедили в по-горното твърдение. Научете и повече за мъже и бебета.

Сънят с бебе в леглото намалява продължителността на съня за децата и това е водеща причина за по-чести събуждания.

Над това твърдение работили множество учени, за да достигнат до подобни твърдения. Те забелязали, че общото намаляване на събужданията на децата на възраст между 6 и 18 месеца, че води до хронични проблеми и остава високи нива на нарушения в съня, а в повечето случаи нарушен спален режим.

Спането при родителите е фактор, който започва с чести нощни събуждания, намалени нива в продължителността на съня.Как да изберем стая на бебето

Според Мари Хизинг, който е водещ автор на изследването и според която, около 1/3 от всички деца на 6 месечна възраст, които се будят. Те продължават да страдат от същия проблем и когато са вече на година и половина. По време на работа, екипът на известната изследователка достигнал до тези изводи след множество проведени проучвания. Анкетираните били 55 831 майки.

Интересен е и факта, че по подобен начин се отразява и кърменето. То провокира събуждане през нощта на бебета на 6 месечна възраст. Така и предизвиква проблеми със съня в следващите етапи от живота на децата.

Ето, защо като съвети и крайно заключение от всички направени изследвания, специалистите посочват, че най-добре е малките да бъдат отделени в началото в самостоятелни креватчета, а не след дълго и в самостоятелни стаи. Всичко това ще допринесе за здравословният им начин на живот и качествен сън, както и ще благоприятства спалният режим на родителите.