Панаирът на Севиля

панаирът в севлия

Център на красота и забавления е град Севиля!

Панаирът в Севиля през май на това място е едно от най-великите събития за цяла Испания. За местните карнавалите започват през април, а по наше му са от 5-ти май. Или както често испанци се шегуват на 35 април е откриването на Априлски панаир Севиля.

Самото начало на този вид тържества започва в XIX в., с годините, той се превръща в голямо събитие за пролетта, в което всичко живо е под еуфорията на традиции и забава. За празнуващите няма възрастови граници, а веселото приключение е изпъстрено и богато на емоции.

Тържествата в Севиля

Началото на празничното тържество в Севиля започва със запалване на 300 хил. празнични светлини и фенери. Града и месните пазят традициите си умело и най-добре, те могат да бъдат видени тъкмо на този ден. Хората се подготвят за този ден с месеци, а как именно става това?!

Едни от тях шият рокли, други правят пищни украси за конете, трети стягат палатки, защото по традиция по време на Севилския панаир около река Гуадалкивир се разпъват големи палатки, носещи наречието касетас.

Севилския панаир и танци

Звук на кастанети, вкус на вино и вихърът на танца може да погълне всеки минувач на карнавала. Севиля е родината на фламенкото, а за местен танц се смята севилянас.

Интерес будят и огромните палатки, където фирми, фамилии, приятели и цели династии се събират. Някои от тях поместват 1500 души, а по време на панаира, хората изкарват по тези места една вилна почивка.

Град Севиля

Из улиците на града за всеки има достатъчно и по много забавления от всякакво естество. Както типичният тореро, познат още от френското тореадор и Биковият двубой. Приказни карети могат да разведат гостите из централните улици на града, а техните кочияши са достолепни и конете впрегнати в каляските пищно украсени.

Музика, танци, вкусна храна, пищни облекла, светлинна феерия и красиви фойерверки, са само малка част от пленяващите вниманието и зашеметяващи неща в града по време на панаира.