4 символа на Рио де Жанейро

Рио де Женейро

Историята на Рио де Жанейро започна през XVI в. Някога той наподобявал малко селце, което постепенно се разраства, благодарение на пристанището му, а това се оказва едно от най-удобните за разтоварване на търговски кораби. Излиза, че те се намират на едно от най-близките места до златните места в Манас. Не е случайност и че мястото е оприличавано като един от най-красивите, а именно с градчето в Латинска Америка .

Рио де Жанейро е създаден през 1565 г. За името му се разказват много истории, но най-удивителното е, че по погрешка му е дадено. В тези години по бреговете му ходели португалци, които опитали водата на сладководното езеро Родриго де Фрейтас.

Тук се намира и залива Гуанабара , която тогава е приета за началото на огромна река. В резултат на пристигането си незабавно на 1-ви януари, името Рио де Жанейро, което означава Януарска река . Едва след 2 века, Рио се превръща в столицата на Бразилия . Днес това място е способно да омае всеки стъпил на твърдата му земя, вглеждайки се в хълмистите склонове и уникалните по рода си брегове.

Символи и забележителности на град Рио де Жанейро са:

  • Най-популярният залив е Пан де Асукат , който в превод означава Захарна глава. С лифтова линия може да се достигне бързо на 395 м. надморска височина и от там да се гледат чудни панорами, за които думите няма да са достатъчни да опишат.

Рио де Женейро

  • Най-посещаваното място в Рио де Жанейро е хълм Кордърдрод , а в най-високата му част има редица магазини за сувенири. На него се намира световно известната статуя на Христос , достигаща 60 м. Самата тя е творението на скулптор Аандовски. От това място може да се видят като на длан, заливи, плажна ивица, долини и т.н.

статуята на Христос

  • Величествената плажна ивица Копакабана достига завидните 6 км. Тя е била вдъхновение на множество поети, възпява бразилската красота от природата.

Рио де ЖенейроУникални са представленията на Рио де Жанейро , известни като самба. На тях пищни и огнени жени танцуват под вихъра на музиката, натъпкани в карнавални костюми, богато украсени и цветни. Всяко тяхно движение е микс от екзотика, красота, еротичност и много страст.Рио де Женейро