Интересите на младежта днес

младежта

Интереси на младежта

Днес интересите на младежта са много по-различни в сравнение с тези на младите хора от преди 20 години. Причините за това са много и от най-различно естество. Някогашните младежи имаха далеч по-специфични интереси и занимания.

Ежедневието им беше свързано най-вече с училище и приятели

Реални срещи и взаимоотношения. Някогашните младежи ходеха на срещи по-често, посещаваха дискотеки, разговаряха до късно на чаша кафе. Пишеха ръчно писмата си, изпращаха картички по-различни поводи, разхождаха домашният любимец, караха колело. Имаха хоби. Спортуваха повече. Разходките из парка на двама млади влюбени беше нормална, естествена гледка.

Advertisements

Към интересите на младежта се отнася глобалният свят

С настъпването на глобализацията и технологиите, въвеждането на все по-съвършени техники, уреди, телевизори, компютри, игри, телефони, както в училище така и у дома младите хора забравиха да контактуват, забравиха да общуват, забравиха да говорят помежду си.

Днешните млади момичета и момчета общуват най-вече чрез фейсбук, туитър, скайп и други подобни. И разбира се, за това са им нужни винаги последният модел лаптоп или gsm, без значение от цената му. Интересите на младежта в наши дни, коренно се различават от тези на техните връстници отпреди 20 години.

Интересите са в технологиите

Животът им се струва немислим, без лаптопа или gsm-а, а не дай си боже да се окажат на място, където няма интернет, о, та това е истински ужас. Много е странна гледката да видиш млади хора седнали на кафе един срещу друг всеки отворил лаптопа или gsm-а и пишат ли пишат.

Ако ги попитате: Вие не си ли говорите?

Отговорът ще ви изненада повярвайте ми. Общуват си само, че чрез интернет. Някой ще каже, че какво лошо има в това да се въвеждат все по-съвършени технологии. Защо младите да не стават все по-добри и да знаят все повече. Не в това няма нищо лошо, стига да запазят човешкото в себе си.

Стига да не забравят да говорят един с друг, да запазят чисто човешките взаимоотношения. Стига да не забравят да бъдат хора и не роботи.

Вижте още по темата: Вреди ли силната музика на ушите.