Интересите на младежта днес

младежта

Интереси на младежта

Днес интересите на младежта са много по-различни в сравнение с тези на младите хора от преди 20 години. Причините за това са много и от най-различно естество. Някогашните младежи имаха далеч по-специфични интереси и занимания.

Ежедневието им беше свързано най-вече с училище и приятели

Реални срещи и взаимоотношения. Някогашните младежи ходеха на срещи по-често, посещаваха дискотеки, разговаряха до късно на чаша кафе. Пишеха ръчно писмата си, изпращаха картички по-различни поводи, разхождаха домашният любимец, караха колело. Имаха хоби. Спортуваха повече. Разходките из парка на двама млади влюбени беше нормална, естествена гледка.

Към интересите на младежта се отнася глобалният свят

С настъпването на глобализацията и технологиите, въвеждането на все по-съвършени техники, уреди, телевизори, компютри, игри, телефони, както в училище така и у дома младите хора забравиха да контактуват, забравиха да общуват, забравиха да говорят помежду си.

Днешните млади момичета и момчета общуват най-вече чрез фейсбук, туитър, скайп и други подобни. И разбира се, за това са им нужни винаги последният модел лаптоп или gsm, без значение от цената му. Интересите на младежта в наши дни, коренно се различават от тези на техните връстници отпреди 20 години.

Интересите са в технологиите

Животът им се струва немислим, без лаптопа или gsm-а, а не дай си боже да се окажат на място, където няма интернет, о, та това е истински ужас. Много е странна гледката да видиш млади хора седнали на кафе един срещу друг всеки отворил лаптопа или gsm-а и пишат ли пишат.

Ако ги попитате: Вие не си ли говорите?

Отговорът ще ви изненада повярвайте ми. Общуват си само, че чрез интернет. Някой ще каже, че какво лошо има в това да се въвеждат все по-съвършени технологии. Защо младите да не стават все по-добри и да знаят все повече. Не в това няма нищо лошо, стига да запазят човешкото в себе си.

Стига да не забравят да говорят един с друг, да запазят чисто човешките взаимоотношения. Стига да не забравят да бъдат хора и не роботи.

Вижте още по темата: Вреди ли силната музика на ушите.