Грижа за околоочен контур

Една от темите, които най-много вълнува суетните дами е зоната около очите и грижа за околоочен контур. Тя изисква по-специални грижи, а и е едно от нещата, които първо правят впечатление при визуален контакт. Има хиляди методи и съвети как да бъде обгрижвана около очната зона.

Грижа за околоочен контур

За целта козметични продукти и фирми са така много, че биха объркали и най-добрия познавач. Ако и вие сте дама на дадена възраст или сега навлизате в света на зрелите жени, или от известно време ви безпокоят тъмните кръгове около очите, мимическите бръчки, или отоците, добре е да следвате няколко ежедневни тактики. Те са дадени от специалисти дерматолози и ще ви помогнат дълго да се радвате на свеж и сияен вид около очите.

Защо е нужна специална грижа за очите?

Нежната зона около очите е значително по-деликатна от цялата останала кожа по тялото. Тя представлява тънка, съединителна тъкан. Ежедневно човешкото око мига милиони пъти, присвивайки очи при рязка светлина, мимически гримаси, кожата е застрашена от скоростно стареене. С годините се появяват тъмни кръгове, петна, видими бръчки, долните клепачи отичат.

Как да изберем продукти за зоната на очите?

Най-често кожата тук губи еластичността си в резултат на сухота. Това обяснява защо в повечето козметични продукти предлагат емулсия и гел. В избора на подходящи кремове за очи, съобразете вашите нужди. За жените минали 25 годишна възраст употребата на околоочни кремове е задължителна. За някои момичета на 18, в случаи, че се заседяват на компютъра или спортуват също се изискват по-специални мерки. Преди покупката на крем за областта около очите, прочетете внимателно листовката. В много от случаите проблемите със зоната на очите се появяват заради неправилна употреба на кремовете.

Как се нанася крема за очи?

Кремовете за очи се нанасят 2 пъти дневно с въртеливи, кръгообразни движения. Те не са пристрастяващи и не може да привикнете към тях.

Крем за очи – достатъчен ли е?

Всеки ден може да се грижите за своята кожа с хидратиращи продукти. Така постигате повърхностно овлажняване. За дълбока хидратация е нужно да посетите козметичен салон и там да проведете специален курс на лечение, наричан мезотерапия. Приема на минерали и витамини е задължителен. Гела и крема за очи са основната грижа за зоната около очите, но маската не бива да се забравя. Извършва се един път седмично.

Кога настъпват видими резултати при грижа за очи?

Всичко зависи от качество на продукт. Някои са на мнение „колкото повече и качествени съставки (витамини, минерали, растителни екстракти) съдържа той, толкова по-голям ще е ефекта“. В повечето случаи видимите резултати настъпват, след две до три седмици, след старта на терапията. Красота по мярка – грижи за кожата ще са от полза в борбата.

Не можем да спрем времето, нито да върнем годините назад, но бихме могли да положим максимални усилия. Така ще задържим за по-дълго това, което имаме, а то ще е в резултат на постоянна грижа за зоната на очите.