Грижа за тялото през ваканцията

Грижа за тялото през ваканцията

Грижа за тялото

Сама по себе си тя не изисква много, тя е твоята грижа за тялото през ваканцията!

Да се чувстваме и изглеждаме добре по време на лятната почивката и през останалото време, когато се налага да ходим с по-разголени дрехи, следва и да положим известна доза усилия. Няма да е все едно, това, как ще се отрази ваканцията на красотата и здравето ви, нали?!

Козметици и дерматолози съветват да спазваме някои основни правила, а те са:

Грижа за кожата

Голямото излагане на слънце, в най-горещите дни е свързано с много опасности. Както е известно UV лъчите са вредни за кожата, затова е желателно при излагане на пряко слънце да втрием в кожата лосиони или кремове със защитни фактори. Освен рисковете, които крият вредните слънчеви лъчи, те допринасят за дехидратацията на кожата. Препоръчително е тя допълнително да се овлажнява с лосиони, гелове, олио и масла за задържане на влагата. Насекомите през лятото са много и най-различни, всеки вид вреди по различен начин на кожата и освен естетичния вид, че е нарушен сме застрашени от зараза. За да се предпазим от тези неприятни насекоми е нужно да използваме репеленти.

Грижа за косата

Поради честите посещения на плажове и басейни, се налага и ежедневно измиване на косите. За да не уврежда това косата, трябва изборът на миещи и подхранващи продукти да е точен. Препоръчва се те да съдържат голямо количество натурални съставки. Покрай басейна или плажа е хубаво да се впръсква специален защитен спрей или пяна, които да защитават косите от прекомерните слънчеви лъчи.

Гримът в летните дни

Преди нанасянето му е задължително почистване на лицето, нанасяне на лека основа от хидрантен крем, а след това и матираща пудра. Фон дьо тен не се препоръчва в летните дни, тъй като може да се разтече. Хубаво е да се употребяват водоустойчиви спирали.

Съществуват поне още 10 неща, на които следва да обърнете сециално внимание. Помни, личнта грижа е твоята визитка. Ето, защо, преди старта на така жадуваната ваканция, започни с тези няколко стъпки!