Личната грижа като твоя визитка

Лична хигиена

Знаеш ли, че някой енергийни напитки съдържат повече захар, отколкото парче торта?! Е, това е само един довод, до който стигат специалисти и учени.

Не забравяй да обръщаш повече внимание на тялото си, а личната грижа трябва да е двигател и да определя културата на тялото ти.

Предлагаме ти няколко съвета на специалистите, както и някои истини, до които достигат разните им изследвания:

Грижата за бюста се нуждае от хидратация – кожата на гърдите е по-нежна от много части на тялото. Тя лесно може да се раздразни през пролетта, а това през лятото да доведе до усложнения. Нанасяй дебел слой крем след сутрешен душ и вечер преди лягане.

Освободи място, за да дишат гърдите ти – добре е да знаеш, че синтетичната материя по дрехите задържа бактерии повече от естествената. Така, че избягвай сутиени от изкуствени материали. Те не само провокират кожата да се поти повече, но и могат да образуват гъбична инфекция. За да избегнеш последващи проблеми е добре да носиш бельо, топ и естествени материи.

Отглеждай добре „балкона си“ – поради факта, че гърдите не са изложени на пряк показ, или поне не изцяло, рядко ги виждаш в цялата им същност.

Специалистите съветват да обръщаш внимание на грижите за тях и вида им. Прави си импровизиран преглед поне един път седмично. За целта сканирай кожата, обръщай внимание и ан най-малките промени и ако забележиш такива веднага се консултирай с лекар. Следи как се развиват бенките.

Както гърдите, така и очите се нуждаят от внимание. Те са едни от зоните по човешкото тяло, чието лечение изисква, най-много време, средства и при това налага стриктно постоянство. Ако си харесала компактни лещи само, защото цвета те привлича трябва да си много внимателна.

Специалистите съветват – да бъдат купувани лещи за очи само от оптика и тясно профилирани за целта магазини. Избора, покупката и носенето им трябва да са след консултация с офталмолог. При първо носене се поставят само поетапно и за по-кратки срокове. Така да съхраняваш компактните лещи, задължително в специален разтвор, който ще предотврати бъдещи проблеми като поява на конюнктивит и други очни болести, чието лечение струва скъпо.