5 вредители на кожата

какво вреди на кожата

Знаете ли кои са топ вредители за кожата?

Съществуват множество вредители на кожата. Едно от тях се намират в средата на средата, както и в други случаи.

Знаете ли, че кожата по цялото и тялото се равнява на една осма от цялото тяло и е най-големият орган. Въпреки това, тя остава някакъв план и често е силно пренебрегвана от човека.

Не е случайност и, че лечението на кожните заболявания е едно от най-скъпите, а благоприятният процес от най-големите. Едва ли ще можем да направим няколко реда, за да покажем тази мащабна тема. Поне може да ви представим някои от най-сериозните вредители на човешката кожа, от които ежедневно се наобиколят.

5 вредители за кожата

Не бива да забравяме. Тя е с дебелина от 1 мм.

Слънчеви лъчи

Прекомерното излагане на кожата им може да се ускори. Необходимо е да се нанасяме слънцезащитни кремове, а след плажа и хидратиращи. Добре е и се правят почивки, за да може кожата да се възстановява. При силно изгаряне след плаж, може да се намали ценовото кисело мляко, за възстановяване на естествената хидратация на кожата и премахването на евентуална температура.

Сухият въздух и замърсявания

Прах, пушек, изпарения, климатик, облъчване на монитора за извеждане на кожата, и от там и появата на бръчки. Нужна е постоянна грижа за кожата на лицето. За тонизиране и хидратиране на кожата може да се наложи преди лягане да се получи лицето с ледено блокче от чиста минерална вода, отслабване от мента или парченце краставица.

Пушенето

Няма да споменавам рисковете и вредите за здравето. Единственото може да да даде пример, който всеки може да направи в домашни условия, а също така и каквото и да е друго, когато се съхранява цигара в съответен вид. След месец ние сами ще забележите промяна в него, а след още няколко месеца, до които почти ще загине. Така става ежедневно с кожата ви.

Препаратите у дома

Както и практични и удобни, така и вредни за младостта на кожата ни. Преди употребата им задължително използвайте ръкавици, когато затворите банята или тоалетната, бързо се увеличават, като се избягва. Дори при миенето на съдовете употребяйте ръкавици, въпреки че че многото вече са пълни съдомиялни машини. За пералнята няма да споменаваме, че е за предпочитана преди ръчното пране.

Некачествена грижа за кожата

Ако забележите някакви несигурности по кожата – акне, възлагане, лишей, потърсете лекарска помощ. Поемете болестта по кожата, която се разпространява бързо, като лечението отслабва твърде дълго време и се свързва със скъпи медикаменти и много упоритост.