Красота по мярка – грижи за кожата

Годините 20 останаха на зад във времето, прехвърляте 30-те или попадате в групата над 40?! Трябва да знаете, че грижи за кожата се полагат по всяко време, независимо от възрастта.

След 20-те превантивни мерки – това е етап от възрастта на една жена, в който кожата притежава най-сияйният вид, но това никак не означава, че видът и няма нужда от поддръжка. Дневната поддръжка на кожа при жени на 20+ трябва да се базира най-вече на хидратация на кожата. Изберете кремове без съдържания на мазнини. Кожата произвежда хидро прихващачи, които черпят влага направо от дермиса на кожата. Флуидът без мазнини е много подходящ за нормална и смесена кожа. Обърнете специално внимание на кожата около очите. В тази възраст, жените си позволяват и по-малко сън, будуване нощем, а това води до изтощаване на кожата около очите. Изберете крем за очи със силни съставки на смола от бреза, соя и екстракт от водорасли. Те ще се погрижат за тъмни кръгове под очите, хлътнали клепачи и всички признаци на умора;

Ако сте на 25+, време е да кажете „НЕ“ на цигарите и „ДА“ на кремове с филтър. В тази възраст най-опасно е вредното ултравиолетово облъчване, което води до фото остаряване. Дори в ежедневието е добре да покривате кожата си с кремове със слънцезащитни фактори. Солариума за жени в тази възраст вреди силно, но ефекта се забелязва едва след 10 години. Не е нужно да се гримирате с тонове пудра, фон дьо тен и сенки. Кожата в тази възраст има естествен блясък и непринудена красота. Запазете ги за дълго, като почиствате с емулсия лицето, вечер преди лягане. По този начин сами ще отстраните смога и замърсяванията и ще възстановите сияйният вид на лицето. Помнете цигарите, за всяка възраст са враг номер едно, но подобава тук да кажете „Край на цигарения дим“, отколкото, когато белезите от вредата му личат по лицето ви;

Кожата на жената между 30 и 40. В тази възраст, кожата ви все още е красива, сияйна и свежа, но видимо личат първите признаци на годините – бръчки, загуба на блясък, петна. Кремовете трябва да са хидратиращи, подхранващи и предпазващи. Или казано по друг начин, ако в 20+ и 25+ ползвахте по един, най-много два типа крем, то тук трябва да започнете с редуването им, според това, каква нужда има кожата. С времето мимическите бръчки се наслагват, в резултат от свободните радикали. Използвайте кремове с колаген, които да неутрализират производството им и да изгладят контура на лицето. Нощни кремове използвайте задължително, те коригират ефикасно мимическите бръчки, в момента, когато кожата отпочива от напрягането на мускулите. В тази възраст най-често срещан проблем се оказват торбичките и сенките под очите. Използвайте околоочен гел. В тази възраст може да ползвате повече и по-силен грим. Изберете хидратиращ фон дьо тен, за да допринесете грижата за кожата на лицето.

За жената на 35+ в тази възраст най-важен за свежестта на кожата е здравословното меню и здравия сън. Помнете, че на 35 години, колагена и еластина в кожата започват да поддават, а това видимо личи, при мимически активните личности. Намалете стреса до минимум, хидратирайте кожата, увеличете физическата активност (спорта). Последното води до възпроизводство на мастни жлези, а те допринасят за хидратация на кожата. Спорта във всяка възраст доставя грижата за кожата, а наред с това разтоварва напрежението, доставя кислород до всяка клетка на кожата, а това я прави блестяща. Ограничете алкохола, доставете ударни дози витамини, намалете напитките с кофеин. Приемайте сурови зеленчуци, те са спирачка за свободните радикали и пийте повече вода, тя спомага за изхвърляне на токсините от кожата и тялото.