Гимнастика Антиоксиданти

Гимнастика Антиоксиданти

Навряно сте чували за Гимнастика Антиоксиданти?

Всяка година се заканваме да спортуваме и да се погрижим повече за здравето и тялото си, затова избрахме с вас да споделим повече за Гимнастика Антиоксиданти…

Уви, на повечето от нас, все по-рядко се случва да я правим, въпреки, че знаем, че е наложително. Този вид гимнастика помага за елиминиране на токсините и възвръщане на тонуса.

Какво представлява гимнастика Антиоксидант?

Вдъхновена е от китайската медицина Ки Гонг и въздейства върху органите, които елиминират течностите и токсините в тялото ни.

Нежната гимнастика позволява да се усвои дишането с корема, което спомага за освобождаване от вредните вещества и негативната енергия. Програмата се състои от простички жестове, които са много ползотворни. Те ще постигнат целта си, ако спазвате следните правила:

антантиоксидантни упражнения

Гимнастика Антиоксиданти програма:

  1. Правете упражненията ежедневно в продължение на поне две седмици. Бягането рано сутрин е идеален начин, за да започнете с режима.
  2. Пийте много вода (най-малко 2 л. на ден).
  3. Избягвайте солените храни.
  4. Консумирайте храни богати на минерали, които имат прочистващо въздействие, както и плодове и зеленчуци.
  5. Движете се – ходете пеш, бягайте, плувайте.

Движенията „Ки Гонг” са съставени на база от 8 упражнения. Последните се основават на принципа на правилното дишане и възвръщат равновесието на енергията в тялото. Действат, конкретно в горната част (характеризирана с ян) и долната (обозначена с ин).

Всяко движение се отнася за определен орган и стимулира конкретни части от организма. Изпълняват се възможно най-бавно за около 10 минути и всеки ден, без прекъсване между отделните упражнения.