Урок по плуване II-ра част

уроци по плуване

В продължение на предходната тема целта на тези движения е да ви запознаят със „стихията”.

Ако се почувствате сигурни на плиткото, така както се чувствате на сушата, лесно ще изучите и останалите движения, че да превъзмогнете фобията си от водата или неудобството от това, че не сте умеели да плувате.

След като сте усвоили първите стъпки по плуване от първа част, може да преминете към:

 

  1. Обръщане – когато вече знаете как да се отпускате по гръб и по корем във водата, то вече сте готови и за обръщане. От положение легнали по корем, през дясната ръка се преобърнете по корем (сякаш се обръщате в леглото). Водата ще ви задържи. Когато усвоите тази техника, може да правите поредица от преобръщания в двете посоки.

уроци по плуване

2.Жабешки движения: Ръцете – Стоите във вода над талията, наведете се напред така, че да потопите шията (краката полуприклекнали). Ръцете са свободно изнесени напред , дланите са със събрани пръсти и допрени отпред. От това положение се придвижвате напред, обикаляйки в кръг, правите следното – свивате бързо дланите навън и натискайки с тях и ръцете до лактите във водата, ги отвеждате плавно и енергично встрани. Лактите не минават зад линията на рамената. С това завършва движението разтваряне на ръцете. Сега лактите и дланите по най-късия път се приближават един към друг, докато кутретата на дланите се срещнат близо до шията. Бързо връщаш дланите обратно напред и отново повтаряш всичко плавно и енергично; Краката – легнали по корем във водата и държейки надуваема топка пред лицето, отпуснете краката свободно във водата, така че да се носят сами и плавно започнете да ги движите нагоре единият, надолу другия, после обратното.