Игри в Интернет – ползи и зависимости

интернет

Игри в Интернет

Имате ли пристрастия към някои игри в интернет? Знаете ли, че те носят ползи, но колкото и да не ни се вярва, те създават и много сериозна зависимост.

Много интересен е фактът, че към този вид игри не се пристрастяват само децата, но и хората в по-зряла възраст. Това произлиза от добрата графика на онлайн игрите, а именно интересни, увлекателни и забавни.

Онлайн игрите са способни да завладяват, провокират и подтикват към все повече и повече време отделено за компютъра.

Игри в Интернет – ползи

игри в интернет

Създателите на интернет игрите, така са направили, че колкото повече играеш толкова по-интересни и покоряваща да стават те и така неусетно минават часове в игра.

игри в интернет

Голяма част от игрите се играят онлайн с реални противници. Което ги прави още по-забавни и интересни. В интернет пространството е лесно и могат да се намерят и много в същото време безплатни игри.

Самите игри в повечето случай са с много красив графичен дизайн, което също привлича вниманието и кара хората да ги играят. Погледнато от една страна игрите дават емоции в повечето случай положителни, но това не е правило в някой случай благодарение на тях се сдобиваш с много нерви и водят до агресия и негативизъм.

Онлайн играенето зарежда с адреналин, стимулират сетива като зрение. Подпомага логичното мислене. Повишават силата на реакциите и инстинктите. Някои видове интернет игри подпомагат за стимулиране на креативността и логичното мислене.

зависимости в интернет

Игри в Интернет – зависимости

Това обаче създава зависимост и не е една от положителните страни на интернет игрите. Зависимостта към тях карат много хора да се обездвижат, да вредят на зрението си. Да лишат близките и любими хора от внимание и грижи.

Съвсем спокойно компютърните игри биха могли да се заменят от друг вид игри на открито. Много по-голяма полза ще има от тях.

Ще придобием всички гореспоменати ползи на интернет игрите няма да сме зависими от компютър и ще прибавим двигателна култура, въздушни и слънчеви бани и не на последно място много забавления.