Упражнения за лицева мускулатура

Упражнения за лицева мускулатура

Топ упражнения за лицева мускулатура

Всяка част от тялото ни има нужда от грижа и поддръжка, затова избрахме някои упражнения за лицева мускулатура.

С напредване на годините и забравяйки за ежедневните ангажименти с външността, кожата се отпуска, загрубява и се появяват бръчките. За жалост не можем да заличим времето, нито да го спрем, но защо пък да не му се противопоставим, доколкото зависи от самите нас.

И сега много ще кажат: „Нямам време за себе си“, но помислете все пак живота ви е даден веднъж. Ако сами не се грижите за тялото и външността си, то и останалите ценности в даден момент ще загубят смисъла.

Има много упражнения за лицева мускулатура.

С някои от тях ще поддържате тонуса и свежестта на кожата, а други ще допринесат стегнатостта да се съхрани за дълги додини напред.

Предлагаме ви кратка програма, с която ще може да забавите процеса на стареене, а бръчките по лице няма да са така осезаеми.

Упражнения за лицева мускулатура

Упражнение „Надуй бузи“:

Звучи леко комично и напомня за мимика на малко дете, но е изключително полезно и качествено упражнение. Поемете дълбоко въздух и задръжте така една минута. През това време прехвърляйте погълнатото количество свеж кислород ту в едната, ту в другата половина. Издишайте и повторете 5-8 пъти;

Упражнение „Балон“:

Всички помните как като деца са ви учили да правите балон от дъвка с уста. Упражнението изисква същото. Поемете дълбоки въздух и издишайте бавно с опънати напред устни. Повторете

5-10 пъти.

Упражнение „От гласни“:

Разтворете устата широко и изкажете звучно „А” и „О”. Повторете 5-10 пъти.

Упражнение срещу бръчки на около очната мускулатура:

Присвийте палец и показалец и чрез разтваряне и затваряне, окажете съпротивление на бръчките около челото и очния контур.

Повторете 5-10 пити, като запазите дишането нормално.

Упражнение „Вакуум“:

Всмучете с устните двете бъзи, докато самите те се впият между зъбите, задръжте и върнете в начална поза. Повторете 5-10 пъти, като запазите нормално темпо на дишане.

Упражнение „Усмивка“:

Имитирайте усмивка, като разтягате широко устни и присвивате. Може да направите серията с помощта на пръстите. Повторете 5-10 пъти и запазете свободното дишане.

Упражнение „Вдишване през зъби“:

Тук имитирайте вдишване през затворена челюст, а за издишването оформете устните на фуния. Повторете 5-10 пъти.

Упражнение „Дъвкателни мускули“:

Поставете длани около дъвкателните мускули и с лек натиск, опитайте да долавяте контракциите от стискане и отпускане на челюстта. Повторете отново 5-10 пъти.

Надяваме се, да сме били достатъчно полезни и обрани в препоръките. В следващата статия ще разкрием и тайната за добре изглеждаща шия.