Екскурзия до Севиля за повече пролетно настроение

Андалуският град се слави с много цветя, светлина, музика и атракции. Сега е моментът, в който може да планувате заслужена екскурзия до Севиля, Испания.

Панаирите на това място се провеждат през април месец и са характерни с много пищност и красота. Цялата тази емоция може да видите и на живо, а преди това е добре да имате план.

улиците на Севиля

От къде да започне приключение и екскурзия в Испания:

Започнете с фантастично пътешествие до самият панаир на Севиля. Той стартирал за първи път през XIX в. и се славел като панаир на животновъдите. Това събитие от край време се слави като невероятна еуфория и в него се носят традиции спазвани от векове.

Какво да видите на екскурзия до Севиля:

Гостоприемните палатки на панаирът на Севиля – някои касетас са преобразени в ресторанти, други са специално наети от фирми, а трети за семейни партита. Палатките поместват понякога по 1500 души, а в тях се чува музика, сервират се специални ястия, специфичната рубехито, местно бренди и газирана лимонада.

Улиците на Севиля – по улиците на Севиля по време на панаира, хората често започват да танцуват, заразени от всичката еуфория на празненствата. Шествието преминава през възлови места на града и достига най-старата арена за корида наречена Пласа де Тапас. До там достига парада с каретите.

Забавленията в Севиля – началото на панаира на Севиля започва със запалването на над 300 хил. светлинки. По улиците има уникална украса, хартиени фенери и пищно разкрасен официален портал. Неслучайно някои казват, че ако в тези дни турист е в Севиля може да види най-старите испански номера, обичай и традиции.

sevilla

Всяка година около река Гуадалкивир се ръсват големи палатки, известни като касетас. В тях може да отседне всеки гост, но много пъти посетителите са избирани специално. Севиля е родината на фламенкото и севилянс. Типично за Испания и Севиля в този ден не изневерява на традициите за тореадори, които тук са наричани тореро. Името им произхожда от френския. За децата има развлечения в лунапаркове, циркове и над 500 други атракциони.

Какво още от Севиля по време на панаира

За празнуващите няма ограничения във възраст. Най-интересните и атрактивни гледки по улиците на Севиля са мъже облечени в типичната национална носия на страната, яхнали кон, а отзад с тях е и любимата им. Тя като такава също е облечена подобаващо и типично за испанския стил пръска своят чар и обаяние. И като заговорихме за дрехите, с които се носят местните по време на панаира е мястото да споменем, че типичната испанска рокля е много пищна. Споходена е от шал, който се развява или покрива нежно раменете и голите части, загатвайки за женствеността. В края на всяка рокля има обемни и струпани воали, които на фона на музиката и танците се преливат като въртележка.

забавления в Севиля

Дамския тоалет за севилския панаир е обогатен от гривни, обеци, ветрила, шноли и красиво цвете в добре прибраните коси.

Под ритъма на танца, шума от китари и кастанети, опияняващото вино няма как дори госта да остане равнодушен. Така започнало празненството на Севиля няма друг начин да завърши без светлинна феерия от красиви фойерверки.

карнавали Севиля

Типично в испанския страстен дух биват изпращани и гостите на Севиля, а именно под целия парад светлини струящи от панаира.