SEO много прилича на движението в пиковия час

Ако живеете в един град като София, тогава знаете всичко за час пика. Всичко, което може да се види се простира пред вас и е един безкраен парад на стоп, светлини и разочаровани шофьори, които често се бавят.

И така, какво можем да научим от пиковите часове на трафика и как можем да приложим това към оптимизация на уеб сайтове?

Advertisements

Нека надникнем през погледа на един СЕО специалист от The Viking LTD:

Сливане на информационна магистрала

За да бъде по-лесно да влеете в магистралата без напрежение и притискане, вместо да играете руска рулетка с автомобила си, застанете до червената светлина в основата на рампата и чакайте зелена светлина. Разполагайки се напред и в близост с рампата, сливането става много по-лесно и с точност.

За съжаление, сливане на вашия сайт върху информационната магистрала не е толкова просто. Има стотици сайтове, които се разработват всеки ден и заливат уеб света с атака от нова информация.

За да се изгради солидна стратегия SEO изисква:

Да поставяте поне по един блог пост на вашия сайт седмично.

Да намерите една тема, която е близка до интереса и аудиторията, която търсите.

Да пишете по темата в уеб блога със собствените думи, използвайки собствени експертни становища.

Да оптимизирайте вашия блог пост добре за една ключова фраза при търсене.

Дръжте темата центрирана около фокуса.

Движението в пиковия час в София и всеки друг голям град се получава директно в скоростната лента. Ето, защо е добре да се придържате в тази насока, но не е задължително да сте в центъра, че да не ви пометат, ако не се движите.

Това е и мястото, където се появява чувство на неудовлетвореност с оптимизация на уеб сайтове. Вие най-накрая сте върху магистралата и искате да преминете директно към скоростната лента. Това обаче се оказва „мисия невъзможна“ – твърде много хора се тълпяха на тези ленти. Тук откриваме стратегическият подход на сливането с няколко други платна.

Тези хора, които се движат в съседната лента стигат по бавно. Те обикновено са хора, които не вярват, че уеб сайтовете могат да генерират трафик. Те може да имат интернет страница, но най-вероятно са остарели и съществуват само защото някой им каза, че е необходимо. Може би това е вярно. Може би те съществуват в един от тези уникални отрасли, където никой не използва интернет за научни изследвания или за покупките от бензиностанция, например.

В следващото платно са хората, които винаги са на път, знаят пътищата и искат да доминират. Това е трудно не възможно да се получи, особено ако планират правилно и допълнително пространство в предната част, така че да могат да се пристройват в подходящото време.

Ако сте близо до скоростната лента, но имате още една пречка. Ако разполагате с висока производителност, висока енергия, високоскоростни автомобили, то това е мястото, където трябва наистина да започнете вашата игра.

Преместване в скоростната лента

Най-бързата лента е мястото, където искате да бъдете. Вие искате да бъдете с висока производителност, висока скорост на компания, която е в крак с тенденциите и остава на водещи позиции в информационната магистрала.

Тази пътека е опасна и свързана с много работа. Можете да получите много инерция, но можете да се сринете и да изгорите. За шофиране в това платно успешно, трябва да имате солиден план, GPS и помощен екип. Трябва да бъдете едновременно активни и реактивни и да шофирате в нападение и в защита.

Когато сте в тази пътека, по-добре да има микс от маркетингови усилия, включително имейл маркетинг, социални медии, създаване на съдържание, пренасочване, е-книги, автоматизиран маркетинг и инструментариум пълен с допълнителни части за няколко месеца. Ако не го направите, ще се разсейвате и рискувате да изостанете от позицията си.

Независимо дали избирате просто сливане върху магистралата, бавно придвижване в най-вътрешното платно или улеснявате движението, чрез бързата лента, SEO може да бъде разочароващо на моменти. Ако обаче сте търпеливи, планирайте и се движете в точното време, изберете правилния екип специалисти, който знае как, кога и какво е нужно и така Вие може да бъдете изключително успешни.