Екскурзия до Порто, Португалия

Порто

Планирате екскурзия до Порто, Португалия!

Едни свързват град Порто в Португалия с вината, а за други това е град-държава. Към, която и категория да се отнасяте, тази дестинация си омайница, а описанията за нея истина.

Става дума за португалския град, вдъхновявал пътешественици и моряци, писатели и творци. Този град може да ни пренесе до най-очарователните кътчета… Той може да ни покаже страна, която малко от нас са виждали.

Къде се намира Порто на географската карата?

Екскурзия до Порто, ПортугалияПорто се намира в Португалия и е на брега на красивата река Дуро. В него и в наши дни могат да се видят останки от крепостни стени. В миналото, те са опазили същността и традициите на този край. Не е случайност и другото название на град Порто, Invicta, което в превод значи непобедим.

Местоположението на португалския град, го прави пристанищен град. Място, където търговията и корабоплаването от край време са намерили място.

Екскурзия до Порто, Португалия

Градът се дели на стара и нова част, а в крайбрежният квартал Рибейра се издигат омайни къщички с чудни фасади. Разноцветният прави града така атрактивно и авторско за града. Кварталът е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Из множеството улички в португалския град могат да се разгледат множество църкви, а откъм кулите се подават хълмистите градски брегове.

Екскурзия до Порто

В миналото хората използвали лодки, за да се придвижват от едно място до друго. Така достигали до най-отдалечена точка, лесно, бързо и практично, както в съвременния свят, хората ползват автомобили.

Днес лодките на това място са масово изпредимно за туристически атракции. За тях се носят легендарни истории.

Порто има славата и като Родина на виното. От долината на Дуро се набавят, така ценните плодове. Те дават аромата и спецификата на божествената напитка. От пристанището тръгва и търговската идилия на виното.

Забележителности на Invicta:

Екскурзия до Порто

Всеки стъпил на това място ще е склонен да се връща отново и отново. Градът се характеризира с голяма доза спокойствие, уникални гледки и омайни пейзажи. Всичко това е способно да вдъхнови и пренареди душата, доставяйки онази частица еликсир, която никому не е излишна. Достатъчно е само един път да поседнете на брега на Порто и да погледате залеза…

Едва ли, ще може да запазите онова равнодушие присъщо на Човека!

Въпреки надареността, от страна на природата, този град си има и множество забележителности, създадени от човешка ръка.

Забележителности са още:

Множество железопътни и пешеходни мостове, сред, които се откроява символа на Порто „Дом Луиш“. За негов създател е известен ученик на Густав Айфел.

Интересна и благоприятна е разходката из Серелвеш, където се намира и най-богатата експозиция посветена на съвременното португалско изкуство.

Една от атракциите на града са старинните трамваи, които били и първи на Иберйския полуостров.

Екскурзия до Порто, Португалия

Порто е и мястото, където реката се влива в океана, старинните сгради преливат в модернизма… Така и двата града от двете страни на река Дуро, се свързват в хармоничност, чрез поредица от мостове.

Вдъхновението дава крила!

Това е мястото, което по време на Средновековието е роден прочутия мореплавател, който пръв плавал през Тихия океан – Фернандо Магелан.Порто

Преди построяване на Айфеловата кула, Густав Айфел построил множество мостове. Един, от тях се намира в Порто и носи името на града.

Това е градът дал крила за Джоан Роулинг, които започва своята поредица Хари Потър.

Кога да посетите португалския град:

През май месец, всяка година паркът Серелвеш става домакин на европейските фестивали, концерти, театрални и циркови представления. На него се показват множество танци.Порто

Един път годишно на 24 юни, в града се организират състезания с лодки, наречени рабело.

Заповядайте, когато пожелаете, гостоприемството на Порто няма край!