10 неща, с които помним Порто, Португалия

Порто

Повечето хора, които са се запознали с Порто, Португалия от близо, са на мнение, че веднъж стъпиш ли на такова място, няма как да не пожелаеш отново да се върнеш там.

Град, който е дали име не само на вино, но и на цяла една страна, едва ли ще остане незапомнен.

Топ 10 неща, с които помним Порто, Португалия:

 

Порто

Порто, Португалия се е превърнал в символ на много неща, а днес той разказва за тяхната прелест по великолепен начин.

Намира се на река Дуро, град Порто, очарова с традиции, останки на крепостни стени и не случайно е наричан Invicta, което в превод означава Непобедим.

Създаден, с цел пристанищен град, с годините Порто се е превърнал в един от впечатляващите градове на Португалия.

Тук всеки гост може да усети чара и магията, да се наслади на разходка с корабче и да разгледа всяка забележителност от близо:

  1. Един път на година в Порто се провеждат състезания с лодки и на гребла. Денят е 24 юни.
  2. Сред атракциите на града са и старите трамваи, които били първите на Иберийския полуостров.Порто, Португалия
  3. Квартал „Рибиера“ е едно от чудесата вписани в ЮНЕСКО. В него се издигат чудни, цветни къщи в малки улички, виещи се като змийчета около тях. Те създават усещане за жива картина, напомняща за отминали времена.
  4. Съществува твърдение, според което Порто се разпростира на два бряга, но това не е така. Той се разполага само на северната част, а до него е град Вила Нова де Гая, където са избите с портвайн.
  5. Уникална е панорамата в парк „Сералвеш“, от където може да се види Музея на съвременните изкуства.
  6. В Порто се намира сградата Дом на музиката, в която има зали с неповторима акустика. Самата постройка се издига величествено на фона на града и е като смела ексцентричност на всичкият старинен пейзаж и архитектура.
  7. Тук може да се види изкуството в португалската керамика, известно като Азулежу. Някои от сградите на Порто са облицовани с гланцирани, керамични плочки в синьо и бяло.
  8. Книжарницата „Лело“ се намира до едно артистично кафе на име „Маджестик“. Тя е призната за най-красивата от редица туристи. В нея могат да се видят старинни картини, витражи и много други.Порто
  9. „Дом Луиш“ е един от най-известните мостове за пешеходци и влакове. Той е дело на архитект и ученик на Айфел и днес е символ на Порто.
  10. В този град през Средновековието е роден и живял един от най-известните мореплаватели Фернандо Магелан, първият европеец плавал в Тихи океан.