Диво удоволствие – сафари в Южна Африка

сафари в Южна Африка

Ако не си бил на сафари, то предлагаме ти виртуално и то не е по познатите до болка „дупки“ из страната, а до една така гореща точка – Южна Африка.

Едно истинско приключение ще е за всеки посещението на такова екзотично място, но преди да го плануваш, разбери малко за тази този континент.

На сафари в Южна Африка

Най-южната страна на Африка се простира на площ от 1,2 млн., кв. м. Бреговете й опират на югоизток до Индийски океан, а на югозапад е докосвана от Атлантически океан.

Климата в тази зона е тропически. По източното крайбрежие има субтропичен, сух и слънчев сезон, а те са противоположни на тези на континента ни Европа. Няма никакви валежи, денем температурата достига до 20-22 градуса, а нощем пада до 8 градуса по Целзий.

Южна Африка – богатства

Африка има богат екзотичен животински свят. На територията й се разполагат 17 национални парка и 500 резервата. Всички те са обитавани от 240 представители на бозайниците и на това място могат да се видят лъвове, носорози, жирафи, хипопотами, зебри, антилопи, слонове, леопарди.

Ако вече сме събудили интереса ти, стягай багажа! Може да наемеш кола под наем само за 25 евро на ден. Добре и да знаеш, да шофираш в лявото движение, защото там е именно такова.

Столицата на Южна Африка

Столицата на Южна Африка е Кейптаун. От нея може да се разгледа планината Тафелеберг, която достига височина 1086 м., а до нея се предлага разходка с лифт. На върховете й се открива чудна панорама до крайбрежната ивица. Гледката от някои улици на града е чудна и разкрива поглед над планината или към Атлантика.

Столицата на Африка не е единствената дестинация, която си струва посещение. На това място всяко нещо би събудило екстаз от емоции.

Сафари в Южна Африка

Сафари в Южна Африка може да те отведе до Гардън Рут. Това е най-популярната магистрала в страната,  а началото й започва от Хайделберг.

Може да стигнеш до Кампас Бей, а там под сянката на омайни палми да отпочинеш, да се полюбуваш на растителност и плажни брегове. От това място пътя до столицата е само 10 км.

И не на последно по значение място да отдадем чест на нос Добра Надежда. Това реално е най-източната точка на континента.

Пътуването из Южна Африка

По пътя може да видиш още Кейптаун, плажовете Клифтън, залива Ландудно или остров Булдер и неголямото градче около него Симъстаун (това е родно място за над 3000 птици, сред които и много пингвини).

Сред забавянията може да опиташ сърф, сафари, шопинг, разглеждане на забележителни места, сред които камбанарията на самата крайбрежна ивица на столицата.

Тръгвайки си от едно такова място, как да не вземеш частица със себе си. Ако сензорите ти за възприятие не са се наситили, винаги можеш да купиш сувенир, накит, но по-силен спомен от такова приключение, здраве му кажи.

Ако пък търсите нещо по-близко до съвремието, предлагаме ви вълнуващо пътешествие до Мюнхен.