5 най-щури увеселителни паркове по света

увеселителни паркове

Ако жадувате за адреналин и фантазии до безобразие, то предлагаме ви кратко приключение из най-забавните места по света – увеселителните паркове.

И ако все още не знаете, какво предстои, то спомнете си годините като деца, когато родителите ви водеха на луна парк, цирк или други забави. Сега ги умножете по 100.

Топ класация на най-лудите увеселителни паркове!

Увеселителни паркове номер едно в класацията заема: Леголенд парк, намира се в Билунд, Дания. Там може да сте истински великан. Ако и до днес мечтаехте за приключения и по душа сте по-малко съвременният Галивър в страната на лилипутите, то в парк Легелон може да опитате всичко това. Там всеки елемент е умален, а посетителите крачат измежду сгради, като реални великани. И ако като дете все не успявахте да построите от легото замъци и кули с подобни размери и до такова съвършенство, то тук е мястото да се насладите на всичко това и то като голямо дете. В този парк може да видите много умалени улици и площади, дори статуята на свободата и прословутия „Биг-Бенд“.

Увеселителни паркове номер две в класацията заема: Градината на четирите сезона, носи името Евърленд и се намира в Селу, Южна Корея. На такова място може да се потопите в царството на цветята, да се полюбувате на най-пищния фестивал на розите, а сензорите за обоняние ще са преизпълнени от чудни аромати. И ако сте тук през есента няма да останете разочаровани, защото цветните декори преливат в костюмите на артистите, а цялата атмосфера навява за деня на Хелуин. И това съвсем не е всичко. Насред пъстротата може да храните цветни и големи папагали със зрънца и пуканки, направо от ръцете си, а нощните разходки из това място „Евърленд“ навяват за най-приказното място изпълнено с множество светлинки.

Увеселителни паркове номер три в класацията заема: Земята на фантазиите остава запазена марка за Бето Карео, Санта Катарина в уникалната и топла Бразилия. Тук може да посетите пъстър замък от художествена палитра и да се полюбувате на всестранни закачлив форми. Едни от скулпторите са лесно асоциирани с животни, а за други дори най-богатото въображение не е достатъчно да даде точно наречие. На това място има огромна изящна фигура от каменни слонове, плавателен канал, арка с кръгла лодка и скоростни влакчета. С една дума всичко, от което се нуждае адреналина, за да е на нива – лудост. За най-безстрашните истинско удоволствие е да се пъхнат в устата на статуята лъв.

Увеселителни паркове номер четири в класацията заема: Страх и възхвала предлага друго щуро увеселително място. То носи името Гардаленд и се намира на брега на езеро Гарда в Италия. И ако не сте имали възможност да стигнете до Африка, то тук може да замените и удовлетворите тази мечта, напълно равностойно. Представете си, че се гмуркате с лодка в дълбините на пещера, а от другата страна ви чакат живи маймуни. И преди адреналина да ви е обладал, попадате на пирати, а цялата история стига до вулкан. В парка още се провеждат турнири на рицари, но не мислете, че вие ще сте в доспехи, за това има хора, а вие сте публиката (царската особа). Това, кой ще подкрепяте в турнира зависи от короната, която ви се падне. И за ненаситните преживяванията не спират до тук. В 4D формат, ще може да се потопите в света на динозаври, а вие ще сте главния герой, който претърпява въртолетна катастрофа и попада в джунгла. Главният виновник за катастрофата също е динозавър.

Увеселителни паркове номер пет в класацията заема: Порт Авентура се намира в Салоу, Испания, а той ще ви отведе на околосветско пътуване из Средиземноморието, Китай, Дивия Запад, Мексико, Полинезия. Всичко стартира от живописно малко селце на брега на Средиземно море, от там ви взема кораб, които за минути ви отвежда в Китай, а там ще пиете чай и за завръщането ще имате специален транспорт от летящ стол или огромна чаена чаша. Звучи чудно, нали?! И това не е всичко, на това магнетично място ще усетите силите на планетата в едно, а именно – слънце, вятър, вода, земя. След като сте оценили природата ще имате възможност с подводница да потеглите към дълбините на океана, за едно уникално изследване.

Дано тези няколко чудни кътчета по света са ви откъснали за миг от „натоварващото“ ежедневие, пък, никой не знае, може един ден реално да лудеете на подобни места.

увеселителни паркове

Най-важното е да запазите истинската си детска същност, независимо на колко сте, какъв социален живот имате и колко опит се натрупали зад гърба си. Увеселенията и забавата не признават граници и не слагат формати.