Автомобилните задръствания в цифри

Автомобилните задръствания в цифри

В разгара на най-динамичния сезон, времето за почивка и много пътувания, потърсихме някои отговори около автомобилните задръствания в цифри.

Всички те автомобилните задръствания, автомобилите, шофирането и трафика по пътищата показват потресаващи факти.

Ето, какво сочат статистиките за автомобилните задръствания, какви факти в цифри има.

Автомобилните задръствания в цифри

Знаете ли, че 127 часа на година прекарват шофьорите на големи градове мегаполиси, каквито са Ню Йорк, Москва, Истанбул.

Според психолозите, ако бъде анализирано поведението на шофьора по време на задръстване, лесно може да се научи за темперамента му. Така например холерикът никога не е спокоен, когато попадне в задръстване. Той непременно търси начин да излезе на друг път, от който да се придвижи.

Сангвистикът само ругае, но не прави нищо по въпроса, за да излезе от създалата се ситуация. Меланхоликът седи мирно и само държи волана с ръка, готов за старт при нужда. За разлика от всички от тях флегматикът единствен намира начин да релаксира и приема задръстването като време за почивка.

Още статистики около автомобилните задръствания:

Над 200 са опасните съединения, които се съдържат в изгорелите газове, отделяни от ауспуха на автомобила. Сред тях с най-голяма токсичност са въглеродния двуокис и азотния окис.

Хората, които живеят близо до пътни артерии, оживени пътища и булеварди е добре да отглеждат в домовете си растения, които пречистват въздуха. Това съветват специалистите. Наред с това те посочват първенеца, кито се справя с въглеродния двуокис, той е известен с името Хлорофитум.

Това не е всичко за автомобилните задръствания:

Според научни изследвания чакането в неизвестност минава по-бавно. Едва, когато са на ясно за спиране на движението шофьори и пътници усещат, че времето минава по-бързо.

Само 6% от времето прекарано в задръстване, шофьорите използват за анализиране на ситуацията около себе си. Поглеждайки назад дори могат да приповдигнат настроението си, давайки си сметка през какво вече са преминали.

Когато вали или духа опасността от вдишване на токсични изпарения намалява значително. За най-опасно време, отчитат специалистите, когато напича, няма движение във вятъра и слънцето пари.

Научете и за еволюцията в автомобилите.