9 полезни, преработени храни

преработени храни

Топ класация на преработени храни

Всеки знае, че здравните храни са полезни за организма, сред тях са и преработени храни. От тях може да се възползвате и вие или самите преработени храни да бъдат премахнати от вашата хранителна група.

9 полезни и преработени храни

Една част от тях може да се приеме и придобие вид, в който спомогне свалянето на няколко нежелани килограми.

Предлагаме ви списък с преработените храни, с които да се погрижите здравословно:

Кисело мляко – то не съдържа подсладители, химикали, консерванти. Няма и добавени хормони в съдържанието си. Богато е на протеин, калий, калий, витамин D и В12.

Неподсладено кокосово или бадемово мляко – това е любимата и здравословна храна. Богата е на витамини от група В12, соя, минерали. В тях липсва глутен и захар, освен ако не е с добавени такива. Препоръчно е да бъде бадемово мляко или кокосово без добавки.

Сурови масла от ядки съдържат сурови ядки без захар или сол.

Полезни храни са:

Кафетата на зърната – съдържа магнезий, витамини и спомагателни функции на мозъка има чернодробни почистващи свойства.

Какао на прах – обработената се от какаови зърна. Вярвате или не, но какао на прах е с доказано намаляване на кръвно налягане, захар, апетит. То може да подобри кожата. Смесено с овесена каша, шейк или гръцко кисело мляко се предлага чудесна енергия.

Ленено брашно – това е средно качество и здравословни храни, съдържащи цели ленени семена. Тази храна е по-лесно за ползване и може да подобри усвояването на хранителни вещества. Ленът е богат на протеини, омега 3 мазнини, фибри, не съдържа захар или глутен. Освен това има невероятно качество.

Полезни и обработени храни

Органичните зеленчуци и плодове е ясно, че са богати на витамини. Те са с малки количества на калории. Освен това може да направите едно хранене с омлет. Може да вмъкнете салата или задушени зеленчуци само за един миг.

Горчица – това е не само чудесна подправка за почти всяко хранене, но и с изключително ниски нива на калории. Не съдържа консерванти, захар и натрий. Ускорява процеса на метаболизма, ограничаващ апетита и подобрява храносмилането.

Мюсли, овесени ядки, сушени плодове – чудесен начин да доставите на организма си всичко, от което се нуждаете. В това число храната да е вкусна и силно тонизираща.

Преработените храни могат да бъдат разпределени и в съотношение 15% към 85%. Здравословни и не преработвани храни. Така ще си гарантите от всичко необходимо за организма, при това разнообразно.

Тук: Средиземноморска диета, може да научите и за някои диети!