Продължете към съдържанието

Причини за сексуална скованост

сексуален дискомфорт

Сексуална скованост – прияини и начините да се справите по-лесно!

Сексуалният живот е един от най-важните компоненти за човека, затова за сексуална скованост трябва да се говори като сериозен проблем.

Не става въпрос само за възможността за поддържане на семейните отношения, но и за качеството на интимна близост между съпрузите.

Причини за сексуална скованост и начините да се отпуснете

Безпокойството, монотонността на сексуалния живот или неговото игнориране, водят до студени отношения в психологически смисъл и сексуална скованост!

Кога се появява сексуална скованост!

Хората, които започват да се отдалечават в любовта се променят. Според статистиката, колкото по-близки са съпругът и съпругата в сексуален аспект, толкова по-добре комуникират в ежедневието. Толкова повече се доверяват помежду си. Често обаче се случва, някой от съпрузите да изпитва дискомфортно по време на полов акт.

При жената сексуалният дискомфорт се изразява в смущение, комплекси и понякога болезнени усещания. Резултатът от това е отхвърляне на секс или окупация със сила.

Много е важно тази ситуация да бъде коригирана.

Жената може да се наслаждава на сексуалния живот И да не се страхува от него!

За да разберете причините за интимна сексуална скованост, трябва да разберете откъде произхождат неприятните усещания.

Като правило такива явления се обясняват с психологическите разстройства у жената. Сексолозите посочват ​​няколко обстоятелства, водещи до срамежливост по време на секс.

Как да се освободим сексуално: Корекция психологичната нагласа

Детска и юношеска психологическа травма

Тя е заключена дълбоко в съзнанието на жената и не й позволява да се разкрива. Тя може да е в резултат от сексуално насилие.

Една от често срещаните причини е неуспешен първи сексуален контакт. Такъв може да накара момичето да изпитва силна болка или унижение.

Спомените за това, завинаги могат да внушат страх при всяка сексуална дейност. Това е вид отбранителна реакция на психиката, цели да предпази момичето от повтарни ситуации.

Неправилно сексуално образование

Често родителите не обръщат достатъчно внимание на обсъждането проблема със секса, предполагайки, че желанието за интимност у човек е нещо срамно.

Резултатът от такова образование в бъдеще, най-вероятно, ще се превърне в чувство на отвращение от секса, неспособност да се изпитва удоволствие на него.

Ето защо в преходната възраст на детето трябва да се говорим за сексуалността, за връзката между мъж и жена. Да се обясняват психологическите, анатомичните и чисто медицинските аспекти.

Комплекси

Те, често са формирани от детството. Понякога възрастните по някаква причина не дават достатъчно любов и обич на детето. Може да са твърде взискателни или груби с него. Това неизбежно води до сложно, несигурно израстване.

От друга страна, комплексите могат да се формират под влиянието на лоши взаимоотношения с връстници. Понякога, дори са в резултат на отношението със съпруг, който редовно обижда жената.

Всички недостатъци във външния вид или фигурата, могат да се превърнат предпоставки за нежелание.

Корекция психологичната нагласа

Това ще накара момичето да се свие и да избягва сексът поради подсъзнателен страх да не бъде отхвърлена.

Важно е да приемете себе си, да спрете да се притеснявате, да покажете тялото си. Едва тогава усещането за сексуална скованост в леглото ще изчезне от самосебе си!

В допълнение към чисто психологически причини, има още едно – болка по време на интимност.

Важно е да обсъдите такъв проблем с партньора си. Понякога е достатъчно да промените позицията или степента на проникване, за да се отървете от неприятните усещания.

Ако това не помогне, трябва да се свържете с лекар: често болката сигнализира за наличие на гинекологични заболявания.

В зависимост от това, какво причинява дискомфорт, лекарят може да предпише медикаменти или хирургично лечение.

Как да се освободим сексуално

Има няколко начина да се освободите в леглото и да спрете да сте срамежливи: Да се ​​абстрахира от проблемите. За да спрете блокирането е необходимо, да се научите да се концентрирате само върху човека, когото обичате и върху чувствата си по време на близостта.

Не можете да мислите за ежедневните тривиалности, да работите или да учите в такива моменти,  не трябва да ги обсъждате на глас. Съпружеската спалня трябва да е свещено място, където няма място за нищо, освен за любов.

Изучавайте тялото си

Има много методи, които позволяват не само да се разбере кои точки на тялото са най-чувствителни към ласките, но също и да тренирате, тонизирате интимните мускули.

Говорете за секса

Сексолозите съветват съвместното гледане на еротични филми, обсъждане на конкретни епизоди. Този съвет обикновено се дава на двойки, които са живели заедно от много години и са загубили интерес един към друг.

Фантастиката в леглото ще помогне да разнообразите сексуалния живот и да сте по-уверени. Ако се научите да говорите за секс, може да кажете на партньора си за фантазиите си и да ги опитате заедно.

Спортувайте

Фитнес – отлично средство за освобождение. Първо, всяко физическо натоварване допринася за подобряването на фигурата, повишава издръжливостта и укрепване здравето. Всичко това е важно за интимния живот.

На второ място, самият факт на ново хоби увеличава самочувствието и кара да се чувствате изкусителни и по-освободени.

Как да се освободим сексуално: Корекция във външния вид

Често комплексите, които водят до чувство на психически дискомфорт по време на интимност, са свързани с външни недостатъци. За да се отървете от несигурността, първо трябва да приемете себе си, да обичате всички свои недостатъци.

Важно е да запомните, че всеки човек е индивидуален и това е неговата основна добродетел. Всеки ден трябва да се убедите психически в уникалността си. Без психологически произход, грим или дрехи няма да овладеете усещането.

Втората стъпка за премахване на сковаността в секса ще бъде анализът на причините, които не ви позволяват да се отпуснете. Просто трябва да затворите очите си и да си спомните, кои мисли възникват по време на близост. Трябва да се опитате да поправите всичко, което ви кара да се притеснявате.

Несигурността, дължаща се на външния вид, може лесно да се елиминира, като започнете да се грижите за тялото и лицето.

Така, преди да правите секс, ще бъде добре да се изкъпете с етерични масла, да направите маникюр, педикюр и грим. Само това ще даде чувство за женственост и следователно доверие в неговата привлекателност.

Как да се освободим сексуално – Корекция в психологичната нагласа

За да спрете да се чувствате притиснати, може да се отпуснете с парфюм. Осъзнайте факта, че жената съблазнява с миризма, а тя я кара да се успокоява и да е по-спокойна.

Важно е да не прекалявате с парфюма. Силният аромат не само не удовлетворява партньора, но може да предизвика и алергична реакция.

Доказан начин да увеличите самочувствието си е да носите красиво бельо. Доказано е, че всяка жена, която носи висококачествено скъпо бельо, се чувства много по-уверена. Това е не само в секса, но и в обикновения живот.

Освен това, с помощта на бельо, може да изтъкнете изгодно вашето достойнство и да скриете недостатъците си.

Разбира се, външните промени няма да помогнат за разрешаването на въпроса как да се освободим от секса, ако не ги стабилизирате и вътрешно.

Научете и тези 7 секси проблеми, които имат само жените!

От голямо значение са отношенията с човек: важно е той постоянно да прави комплименти, да напомня, че ви обича. Въпросът:

Как да бъдем освободени в леглото е много важен за хармоничната връзка между мъж и жена.

Способността да се доверявате взаимно в интимната сфера, непрекъснато да експериментирате и откривате нещо ново заедно ще помогне за щастлив брак за дълги години!

Copy link