Маникюрът и начините да имате прелестни нокти

маникюрът

Много специалисти смятат, че женската красота се крие в добре поддържаните ръце, маникюрът и красиво оформените нокти. Мъжете, също не странят от мнението, че дамски ръце могат да събудят истински екстаз от чувства, вдъхновение и възбуда. Освен това по вида на ръцете на жените можем да узнаем много за възрастта, начина на живот, навици, както и редица други привички, присъщи за характера на нежните половинки.

Истината е, че за да изглеждат идеални женските ръце изискват не малка доза усилия. За да са вашите ръце прелестни, а ноктите добре поддържани не се изисква всяка седмица да посещавате салон за красота.

Предлагаме ви няколко прости и лесни съвета, а с тях ще спестите време и средства и все пак ще имате прелестни ръце:

  1. Почистване на нокти – винаги извършвайте отстраняването на стария лак с естествен памук. Използвайте естествен 100% памук без изкуствени примеси.
  2. За дължина на нокътя стремете се да поддържате средна такава. Дългите нокти не са здравословни, защото под тях се натрупват и складират множество мръсотии събирани от ежедневни дейности. При миенето не е достатъчно да отстрани всички бактерии, а те водят до усложнения по епидермиса на кожата или да бъдат погълнати с храната. Дългите нокти не са практични от позиция на извършване по-голяма част от работата. Модата за ноктите се мени непрестанно. В едни години актуални са дългите, след това по-късите, а на моменти и детските, къси и оформени нокти при жените. Късият маникюр е много практичен, не се чупи лесно и се смята за доста дълготраен, освен това е удобен при работа свързана изцяло са ръцете. Друго предимство на късият маникюр е, че изисква по-малко време и разходване на лак. Късият нокът се поддържа лесно, достатъчно е само качествена пила.
  3. Изрязването на нокътя е строго забранено. Един път седмично е желателно да се използва омекотяващ крем или гел, които да спомага отстраняването на кутикулите. Той се нанася и действа бързо, а наред с това е и много удобен. Крема или гела, против кутикули не уврежда ноктите, а те ще са красиви и добре оформени. Специалистите съветват при поддръжка на нокътя да се избягва механичното действие на пилене, то води след себе си увреждания и инфекции.
  4. Стабилно покритие на нокътя – задължително е преди нанасяне на самият лак да поставяте основа. Основата брани излишното пигментиране и вредното въздействие на лака. Нанасянето на цветни лакове изисква няколко пласта. След нанасяне на първия, изчакайте да изсъхне и нанесете втори, трети ако се налага. Не забравяйте и, че всяко почистване и нанасяне на ново, при повреда вредят на нокътя допълнително.
  5. Угрижвайте ръцете и ноктите постоянно – не е достатъчно единствено почистване на кожичките и нанасяне на лак. Кожата на ръцете и ноктите изискват по-специални и ежедневни грижи. Два пъти на ден нанасяйте подхранващи и хидратиращи кремове. Един път в седмицата се грижете за отстраняване на кутикулите от ноктите. Масажирайте гела и крема по ръцете и използвайте подхранващо масло.