8 медицински тайни за дълголетие

дълголетие

Топ тайни за дълголетие!

Една от мъдрите тайни за дълголетие казва: „Смъртта е нещо извънредно умно, което природата е измислила, защото би било непоносимо, ако земята се напълни с много възрастни хора“ – Стив Джобс.

Световните открития и научният елит от ендокринолози, геронтолози, психиатри, геронопсихолози и геронтолози стигат до най-нови и модерни открития. Според тях човешкият живот може да бъде удължен с най-малко 30 години, а след като това стане реалност предвиждат да достигне дори до 1000 години.

И тук е мястото да се сетим за девизът на Международната асоциация по геронтология: „Не повече години към живота, а повече живот към годините“. Именно идеята и науката е да се увеличи продължителността на живот, чрез живот без тежки заболявания.

8 медицински тайни за дълголетие

Странни данни, цифри и факти, имайки предвид апокалипсисите, природните катаклизми и кратката продължителност на живот в наши дни. Но не така смята британският учен Обди де Грей. Той е създател на революционен, инженерен метод в борба със старостта.

Днес много учени са единодушни, че старостта е свързана с генетична програма за самоунищожение, която е заложена в човешкият организъм.

Тя работи на принципа на натрупване на дефекти, а те от своя страна довеждат болестите и след тях смъртта.

Научете от темата ни за Старостта, какво представлява и кога започва!

Идеите за пост-човека

Масова популярност доби генното инженерство. Така например протезиране, операции на молекулярно ниво, силиконови клнинги в пластичната хирургия днес не са новост. Според някой учени ние вървим по пътя към биохимични същества. По отношение фармакологията anti-age нещата не са така далечни и непознати. По-скоро страха от старост, смъртта и крониката определят тези стратегия и не малко са онези, които я приемат за достоверна, приемайки я и за допинг.

Геронтологията изучава възрастния организъм.

По света съществува списък на вещества и технологии, които забавят стареенето, а те от своя страна участват в множество експерименти.

Защо не стигаме и половината от определената в Библията възраст

Тук е мястото да се сетим за великият художник Микеланджело, който в края на живота си твори най-големите шедьоври. В тях той създава купола на катедрала „Св. Петър“, пише стихове, издава своите прословути „Пиети“. На 89 г. почива, но това не обяснява, защо биологичните изменения са онова, което слага край на живота ни. Те все още остават комплексни и сложни за разбиране от човечеството. Според специалистите дълголетието е не само достигане на преклонна възраст, но и  осмислянето й.

Как се удължава човешката работоспособност

Не е едно средството създадено за борба със стареенето. Въпреки това масово се говори за anti-age медицина, а тя успешно се справя с наднормено тегло, холестерол, риска от заболявания на сърцето, смъртността от различни болести. Стресът в наши дни е задвижващ елемент на механизма за остаряване у всеки съвременен човек.

Ембрионална терапия

Свидетели сме на космическата медицина. Не бива да пренебрегваме и науката за стволовите клетки. Въпреки това потенциалът на човешкото знание и приложенията му все още не е разгърнат изцяло.

Борба със старостта

Старостта е естествен процес, а той закономерно довежда след себе си и смъртта. Въпреки, че медицина и козметика не спират да се борят с необратимите процеси: https://www.interpolezno.com/meditsina-i-kozmetika-v-bitka-ss-starostta.

Според изследванията става ясно и, че не малко са хората на 80 години, които за в добро здраве. За граници на непределна възраст няма определени, въпреки, че те се менят на 8, 9 и може би 10, а това е успех, смятат учените.

Хранителни добавки, витамини и средства за подмладяване

Полезни вещества като омега мастни киселини и други, трябва да бъдат консумирани, смятат специалистите, въпреки, че не отхвърлят и темата за модернистичните открития. Така например едни храни и вещества, които са били актуални и приемани за полезни преди 20 години, сега излизат от списъка на жизненоважни.

Младата душа в човека

Според най-нови проучвания на изследователите, става видно, че най-дълго живеят творците и учените. Гениите реално не умират, а и творчеството им остава като символ на човешките възможности.