Езикът на котката

Езикът на котката

Доколко разбираме езикът на котката? А дали писанка разбира нашия, така добре?

Къде ли те водят“ – помислила си жена, минавайки покрай случаен човек на улицата, който носел коте. След малко жената дочула „ще ме продават“ – това не откъс от фантастичен или комичен филм, нито измислица, а реалност.

[bctt tweet=“В САЩ установили, че съществуват хора с дарба да разбират животните и да комуникират с тях.“]

Такива хора работят и днес предлагайки подобни консултации с домашни любимци и пътувайки от щат на щат.

У нас тази практика все още е далечна, а подобна професия би се сметнала за странна, че дори биха й поставили диагноза „лудост“.

Домашното животно може да не долавя думите ни, но разбира, усеща отношението ни. Животните имат способността да уловят дори моментните ни състояния и да се нагодят спрямо тях.

Какво не знаем за езика на котката:

Котките са своенравни, егоистични и надменни, но с правилния подход може да ги възпитаме и вразумим. В домашни условия котката копнее за обич и внимание от страна на стопанина си, тя е домшарка и може да бъде любеобвилна.

Какво означава мяукането на котката:

Звуците, които издава котката, както и начинът й на ласки е израз на средства. Широката зеница у котката показва раздразнителност, вълнение, неспокойствие. Подвитите назад уши разкриват агресия, а когато са плътно прибрани назад говорят за страх и уплаха. По подобен начин реагира котето и когато козинката му е наострена, а опашката изправена нагоре. Острене на нокти, бой с други котки, ровене в цветята са обичайни тактики на котките, въпреки, че стопаните много се дразнят и тревожат. Затова са измислени играчки, засаждане на тревичка за котката и подобни техники, които ще ограничат някои от палавите действия на домашния любимец.

Научи още за езикът на кучето.