8 европейски неща за летните пътувания

пътувания

И ако вече си под надслов: „Време за пътувания“ или на репликата: „Мило, разчитам на теб, да пренесеш куфара ми“, се насочваме към горещата тема, време за почивка.

Топ европейски неща за летните пътувания

Колко обичаш да пътуваш в сезона на отпуските, как предпочиташ да мине пътуването ти до избраната дестинация и знаеш ли какво е „свръх багаж“, а на всичкото отгоре на няколко чужди езика?!

Е, ако си подготвена за тази тема, то добре дошла си.

Какво все още не знаеш за екскурзии, пътуване, чужди дестинации и Европейски маниер по време на пътуване. Предстои да разбереш:

Жадуваш за култура

Оказва се, че днес всеки втори избира къде да прекара почивката си, разглеждайки сайтове за туризъм и забележителности в Европа. Това може би е и основна причина за честите пътешествия до чужбина.

Обичаш да летиш

Отново по направени проучвания се оказва, че втората причина да летим така често по чужбина са приятели и роднини. Така, че ако имаш някоя позната далеч от България, поднови връзките си, че какъв по-подходящ момент от лятото, а ако е и на Средиземно море или на брега на Атлантическия океан, то направо си е истинско попадение.

Какво ново за събитията по света

Няма спор, че ако не у нас, то по цяла Европа все има какво да се види. Набележи няколко предстоящи събития и право натам с куфарите.

Отразява ли ти се кризата на почивката

Е, че на кой не се отразява тя, но щом става дума за релакс и глезотии, коя дама би отказала. При това и в спестяванията ще бръкне, че може и от нещо да се лиши, за дълго чаканото пътуване.

Време за “off line”

Да в самолета, определено няма да имаш възможност за публикациите във фейсбук, но не е ли това Твоята почивка и време за изключване от Мрежата?!

Как понасяш „тежкото“ бреме на товара си

Еми, как. Отново от статистиките става видно, че дамите носят най-големия товар на самолета и въпреки това, успяват да се поместят в изискванията за тегло на куфара. Как правят това, никой не знае, но ясно е, че на почивката няма как да се лишиш от 15-те чифта нови сандали и обувки, а за козметиката и дума да не става.

План и списък винаги

Излиза, че младите момичета у нас предпочитат романтика с гаджето. Уви, такива екскурзии рядко се организират и са лукс за „БГ“. Само 18% са пътуващите двойки, а в 90% от случаите дамата поема всичко по организацията. Българска работа и ако някой каже, че мъжете са солидарни?!

Какво е да си пътник в стадо

От проведени проучвания става ясно, че близо 60% от младите дами в България избират пътувания точно по този начин. Намират изгодна агенция, по-конкретно оферта за почивка или екскурзия до дадена дестинация и се насочват натам. Тези масови мероприятия се организират системно до море и планина в България, на Балканите, Турция и тук, там, някоя Европейска страна.

Нормалните цифри в Евро почивката

Нормално е нощувката в хотел в Европа да ти струва около 60 евро. Оказва се и, че 19% от младите под 27 са пътували зад граница по работа, а средната продължителност е над 2,5 дни. Обичайно е и дамите отишли в чужбина било по работа или на екскурзия да се завърнат със свръх багаж, а 32% от тях не успяват да поместят козметиката си в плик за ръчен багаж, изискван от летищата. И най-често почивката извън страната трае 7 дни.

 Е, време е да се замисляш къде да почиваш?

Дали това да е в Чужбина или на местно ниво!