Нова година в чужбина – как я празнуват

Нова година по света

Нова година в чужбина – промяната винаги е от полза!

Нова година в чужбина, дали това е време за семейна почивка? … И въпреки, че понякога ни се иска да се отклоним от традициите и да посетим ново място или друга страна, често по нова година в чужбина не можем и да мечтаем..

Но, знаете ли, че Всичко може да е много е красиво!

Как празнуват Нова година в чужбина?

Какви украси или трапези се слагат на Новата година в развитите европейски държави. Нека сега, разгледаме три от тях.

Вижте и Как са се появили Коледа и Нова година!

Новата година в три европейски държави – Германия, Франция и Италия.

Посрещане на нови години в Германия

Германците обичат всякакви празници. Ето защо те се опитват да празнуват възможно най-тържествено. Коледа е най-важният празник в тази страна. Селата, в които са съхранели автентичното на Германия, новата година се празнува по древни обичаи и ритуали. Подготовката за празниците започва много преди появата им. Атмосферата на приближаващата Коледа може да бъде усетена само от гледките по красивите улици.

Къщите в Германия традиционно са украсени с борови и смърчови венци със свещи.

Всеки свещ се осветява, един по един, всеки неделя, считано от 1 декември. До самата Коледа са запалени и четирите свещи. Основното ястие на коледната трапеза в Германия е печена гъска с картофи и ябълки.

По време на Коледните празници, Нюрнберг е сърцето на Германия, където традиционно се провежда панаир, посветен на този празник – Christeskindlmarkt. Хиляди туристи посещават това магическо място. Там и вие като туристи, можете да си купите прекрасни коледни подаръци, да опитате местните деликатеси и да пиете истинско греяно вино.

Новата година във Франция

Новата година, която във Франция се нарича „Ден на Свети Силвестър“. Тя е много весела празник, традиционно празнуван от французите сред приятели.

Новогодишната вечер във Франция е обгърната в светлините на празнични гирлянди. На украсени са стотици кафенета и ресторанти, които карат посетителите да опитат национални деликатеси. Сред най-популярните са жабешки бутчета, foie gras и поне няколко различни вида френска сирена.

По време на коледните и новогодишни празници във Франция се провеждат известните коледни продажби. Те започват от началото на януари и са до края на февруари. Често посещението на Франция от туристите е свързано с двата повода. Продуктите от най-известните марки в този период са достъпни за почти всеки и затова възможността за пазаруване е неограничена.

Новогодишна нощ в Италия

Италианците са истинското въплъщение на празниците. Ето защо, ако търсите истинско забавление – добре дошли на Апенинският полуостров!

Всеки регион от тази топла страна във всяко отношение има свои обичаи, танци и песни. Италианците обичат зимните празници, които съчетават традиции, религиозни и социални обичаи. Подгответе се за Коледа и Нова година в Италия, които започват в началото на декември. През целия месец Италия изглежда като безкрайна ваканционна карта. Къщи, улици, лампи са украсени с луксозни гирлянди.

Навсякъде царува празнична атмосфера!

Известният италиански новогодишен обичай е освобождаването от всичко старо. Тогава всяка италианска къща и домакинство се разделят с остарели и ненужни неща. Някой дори демонстративно се изхвърля направо през прозореца. Имайте предвид, че този обичай не е актуален в цяла Италия, само в южната част на страната. И все пак, бъдете внимателни ако обичате да скитате по старите близки улици. И не се учудвайте, когато телевизорът или пералнята летят директно върху вас, но бъдете внимателни. В тази държава по Коледа и Нова година може много да се насладите на новогодишните обичаи и да отнесете големи дози настроение.

Ако промените решението си и решите да срещнете новата година в далечна дестинация, то прочетете статията: Нова година във Финландия.