5 упражнения за тяло

упражнения за тяло

Предлагаме ви 5 упражнения за тяло

Всеки миг от живота ни е свързан с някакъв вид усилие и натоварване на различни групи от тялото, затова и тези упражнения за тяло са идеални в случая.

Всичко това се нарича движение, а физическата активност е здраве!

Нека така стартираме нашия кратък, но изключително полезен списък с 5 различни упражнения за стягане на различни части и мускулни групи от тялото.

Нека за начало започнем всяко физическо натоварване с тридесет минутна разходка, съчетана със серия от упражнения. Идеалният начин да направим тялото си отново здраво, енергично и да върнем добрата му визия се крият само в няколко минути отделени всеки ден.

упражнения за тяло

Упражнение за извайване на талия

Изправени в стоеж, с лек разкрач, поставете ръце на тила, така, че лактите да сочат на страни. Направете наклон в страни, така, че да не местите таза. При постигане на пределна точка, вдишайте дълбоко въздух, а в издишването бавно върнете тялото в отправна точка;

Упражнение за стягане на прасци

Седнете с прибрани колене, ръцете нека са зад вас, а дланите надолу. Повдигате тялото с ръце и вдигнете един крак. Опънете го назад, задръжте във въздуха до усещане на напрежение. Отпуснете стъпалото, след това стегнете за няколко секунди. Повторете същата гимнастика и с другия крак.  За по-голяма упора и натоварване, може да изпълните упражнението с топка за гимнастика.

Упражнения за плосък корем

В легнало положение, със сгънати колената и ръце зад тила, опитайте да глътнете корема и без да се товарите в другите части на тялото. Повдигнете бавно рамене и бюст. Издишвайте при изправяне. След това отпуснете и повторете упражнението 10 пъти.

Упражнение за оформяне на бедра

В изправена поза с лек разкрач, изпънете ръце напред. Колената трябва да са свити в клек, таза изпънат, прехвърлете цялата тежест на тялото към краката, а с ръцете запазете равновесие. В това положение задръжте 5-10 секунди. Дишането е умерено.

Упражнение за силни мускули

В легнала поза по корем, с лакти на ниво на раменете, повдигнете се на лакти и палци. Задръжте повдигайки колената от земята и стягайки корема и таза. В тази поза се задържа 15 секунди, като се спазва дълбок синхрон на дишане.

Важно: В началото всяка тренировка трябва да започва с разгрявка от бягане, за да се засили сърдечния ритъм. Правят се малки серии от по 15-20 натоварвания, в рамките на 3-4 етапа. С времето броя на сериите и натоварванията се увеличава.