5 начина за енергезиране на деня

енергезиране

Енергезиране за всеки ден

Лятото е така близо, а с покачване на градусите, на кого му се работи, време е за енергезиране. И все пак трябва някак да избуташ до времето за предстоящата почивка. Предлагаме ти 5 изпитани техники, които да енергизират деня ти и да покачат нивата на тонус и настроение.

Преди това обаче нека уточним положителните промени в живота ти не трябва да са единствено заради някой сладур или „мачото“, по който целия офис си пада, а за да направи теб по-усмихната, красива и позитивна.

Силата на водата

Защо мислиш, че във всеки офис има разположени машини за вода – не е, за да охлаждаш главата си, когато мозъка ти вече прегрява, а за да се хидратираш често. Според научените открития, водата се съдържа в 70% от органите на телата ни. За да функционира правилно организма и най-вече мозък и сърце те се нуждаят от големи количества прием на вода. Доказано е и, че по време на стрес, кортизола забавя работата на мозъка, но водата може да прогони това усещане.

Музика за настроение

Учените откриват, че при слушане на музиката в човешкия мозък се отделя допамин. Той от своя страна помага на тялото да се справя с натоварвания от всякакъв характер.

Спорт, движение, разходки

Няма спор, че движението е живот. Ето, защо преди старта на предстоящия топъл сезон, препоръчително е да спортуваш 3-4 пъти в седмицата, да увеличиш ходенето пеш, разходките, изказване на стълбището до 6-я етаж и ако имаш възможност да запишеш допълнителни часове по плуване, тенис на корт, фитнес или др.

Умората след обяд

До обяд се разсънваме с поредното кафе, а след като хапнем за обяд ни се доспива. Позната на всеки картинка, но ти предлагаме да пребориш умората и да се концентрираш към задачите в офиса, като се научиш да се храниш пълноценно. Вместо бързите и вредни закуски вземай мюсли с мляко, бобени и зърнени храни, плодове, ленено семе, желязо, протеини.

Една умна сентенция, казва:

„Стоп-Поеми дъх-Разгледай ситуацията-И сега продължи“

Кажи стоп на стреса, защото той увеличава риска от сърдечни заболявания и изтощава организма ти с всяка минута.

Прегледай и тези 8 въпроса за радиацията и нуждата от зелена енергия.