3 най-важни връзки в живота ни и как да ги съхраним

3 най-важни връзки в живота ни и как да ги съхраним

3 най-важни връзки в живота ни и как да ги съхраним

Щом нещата опрат до семейство, приятели и спътника в живота, то често се налага да правим избор за важните връзки в живота. Той невинаги е лесен.

Има ли писани правила, как да се държим с различните хора, но кого, как и по-какъв начин да отговаряме… Как да съхраним отношенията си, без да засегнем някого.

Ето и 3-те най-важни връзки в живота ни

Върху тези и куп други въпроси избрахме да се спрем, за да помогнем на всеки. Това може да накаря един да се почувства поне малко по-щастлив и необременен. За друг да е всичко в така и така, без друго „смазващото“ ежедневие.

Отношения със семейството

Тук се включват най-близките, хората, с които живеете и са ваша кръв. На по-късен етап, обаче може да не сте под един покрив, но това не значи, че трябва да разваляте начина, по който до вчера сте общували. За да запазите баланса – посещавайте ги често. Обаждайте се и показвайте при всяка възможност, че те са някои за вас.

Тук разбира се, не бива да пренебрегвате и личните си интереси. Кажете си това, което не ви удовлетворява. Много пъти младите, които скоро са се „оцепили“ от семейното гнездо не търпят критика и това е с право.

Вече е време да станат по самостоятелни и отговорни. Във всяко семейство има „болни теми“, които често са такива, защото някои оставя неразбран и нечут. Не позволявайте чувството на хумор да ви напусне в тези разговори, запазете добрия тон и поведение. Позволете на всеки член на семейството да се изкаже.

Отношения сприятели

„Както всеки пръст на ръката е различен, така и хората не сме един с един еднакви“, тази мъдрост на неизвестен писател важи с пълна сила в темата за приятелското общуване. Ако искате да имате истински приятели, които да са добронамерени и загрижени, бъдете и вие такива с тях. Не ги пренебрегвайте и отговаряйте със същото, което те даряват на вас.

Всеки прави грешки и ако вие сте сгрешили по някакъв начин, спрямо приятелите си намерете начин и повод да се извините. Ако те са ви наранили, дайте им право да се извинят. Бъдете позитивно настроение, а ведрото настроение и усмивката на лицето ви, винаги ще допринася да сте душата на компанията. Откривайте Красотата във всичко, което правиш.

Отношения с избраника на живота

Независимо дали това е съпруг, годеник или интимен приятел, винаги има начини всичко да е по-красиво и пълноценно от това до момента. Пък и да не забравяме, че в интимния свят на двама души съществува магия, наречена „Любов“, но за жалост тя трае само 2-3 години, а след това идва уважението. Ако последното не е било на лице по време на любовта, всичко може да се разпадне като кристална чаша, изпусната на пода от мрамор.

Не забравяйте да споделяте мисли и чувства с половинката си. Обичта не е даденост, тя има нужда от „храна“, а най-качествената храна за нея са ежедневните милувки, думи, жестове и напомняне. Не позволявайте тайни и съмнения да завладеят „света“ ви. Това е свят на двама влюбени, а в него главините герои, които диктуват правилата сте вие и никой друг.