6 техники за грижа по къдрава коса

Къдриците в косите на жените от край време са символ на нежност, невинност и чар. Още в далечното минало аристократските дами използвали различни методи за направата на красиви букли и масури. И до днес естествените къдрици са смятани за прекрасни, въпреки, че все по-актуално стана изправянето и на най-очарователните такива, с електрически преси.

Ако и вие сте от дамите, които обичат многообразието и са склонни да подложат косата си на изпитание, не само с пресата, но и, чрез студено къдрене, то това е вашето място да се поучите и как да се грижите за къдриците в косата си.

Не е лъжа, че всяко изкуствено нещо уврежда красотата, блясъка, еластичността на къдравата коса. Не са малко и стилистите, които са единодушни, че студеното къдрене, както и боядисването и всяка други процедура по косата увреждат в почти еднаква степен дамските коси.къдрици

Не така обаче ще стоят нещата, ако предварително бъдат взети мерки за съхраняване естествения блясък и еластичност на косъма.

Предлагаме ви 6 изпитани метода, които може да приложите и за вашите къдрави коси:

След студеното къдрене, съвсем нормално е косата да загуби част от естествения чар. Ето, защо не е добра идея да се третира излишно, с каквито и да било химии.

Естествения вид тя възвръща едва след 2-3 дни, а този период е добре да й е осигурен.

Ако вече категорично сте решили да накъдрите косите си, то не забравяйте и да осигурите шампоан, балсам и спрей за поддържане именно на къдрави коси.

В ресане на къдравата коса, след студено къдрене, най-добре е да ползвате дървен гребен с едри зъбци и големи разстояния помежду им.

Краищата на къдравата коса цъфтят много по-често от тези на правата. Не забравяйте и ежемесечното подстригване при специалист, както и употребата на всякакви спрейове щадящи върховете на къдриците.

Сега след изкуственото къдрене, задължително условие е да използвате „ударни“ дози маска за коса с пантенол, колаген и кератин. Добре е ако към състава им има и копринени протеини.естествени коси

За маски в домашни условия използвайте етерични масла. Последните втривайте обилно от корените до върха и оставяйте да престоят поне 2 часа. Може и да нощувате с тях, а на сутринта да отмиете с подходящ шампоан за къдрена коса.