Красотата във всичко, което правиш

Красотата

„Колкото по-горчиво е миналото, толкова по-сладко е бъдещето“ – Уилям Шекспир.

С тази фраза започваме нашия наръчник за: „Красотата във всичко, което правиш“, а такава неминуемо съществуват, стига да се научиш да я откриваш.

Това е същото, както когато се разхождаш в градинката, парка или по поляна. Насред множеството детелини има и четирилистни, но дали ще ги разпознаеш, зависи изцяло от теб и твоята воля.

Предлагаме ти кратък списък с няколко лесни съвета „low cost”, с които ще промениш живота си напълно.

Богатата есенция „Красотата във всичко, което правиш“ ще те зареди и ще се чувстваш пълноценно във всеки етап от живота.

Забелязваш ли как финансовото ти състояние страда, щом цената на тока се покачи, данъците те затрупват, а настинките сякаш нямат край, дори да е лято?! На всичкото отгоре ти се иска да пооправиш отношенията с позабравените познати „приятели“, които виждаш от дъжд на вятър, но добре е да не прекъсвате взаимоотношенията. Всичко това се отразява, както на самочувствието, така и на цялото либидо, а от това страдаш единствено ти.

Има решение за всеки един проблем, а за това помагат специалистите, чиито мнения по конкретни въпроси събрахме тъкмо на това място:

 1. Почувствай се по-здрав – време е да поразтовариш от зимните храни и нездравословният и застоял начин на живот. В края на пролетта и началото на лятото изобилието от плодове и зеленчуци няма край. Забрави за алкохола поне за седмица и тонизирай организма си със сладоледи, фрешове и вода.
 2. Намери приятел, който обича спорта и заедно бягайте сутрин. Няма по-хубав старт за деня от обилно потене, стягане на всяко мускулче на тялото и сутрешен изгрев насред градската градинка.
 3. Вслушвай се внимателно в околните – не забелязвай само това, което ти казват, но и онова, което премълчават. Не се сърди, когато ти дават съвети или те критикуват. Извличай поука от всяко нещо.
 4. Надживей кризата – всички имаме възходи и падения, но нека си признаем, кое е най-страшното нещо, което може да споходи човека?! Не е нито липсата на финанси, нито предното покачване на цените, а загубата на близък човек, болестите и смъртта. Надживей всичко останало и се радвай на миговете всяко „божие“ утро, всяка минутка на контакт, комуникация, разговор. Прави всичко с желание.
 5. Красотата е в това да се наслаждаваш на онова сладко усещане, което те кара да си желан, обичан, харесван. Показвай чувствата си, фантазирай и развихри въображението си в положителна насока. Пътувай, защото няма по-разтоварващо нещо от това да срещаш нови хора и да замръзваш нови познанства.
 6. Психотерапевти, специалисти и мъдреци дават още няколко свежи идеи, да започнеш живота на ново:
 • Мечтай, играй и откривай! Всяко ново начало е лек за душата;
 • Бъди в синхронност, с това, което правиш във всеки момент от живота си. Щастието е там, където няма граници за теб;
 • Не се задълбавай в трудностите, всичко отминава и се забравя;
 • Според Джордж Елиът:

„Никога не е късно да бъдеш този, който вече е трябвало да бъдеш“;

 • Научи се, че истинската красота е в малките, но стойностни неща, а не в големите и сложни;
 • Приеми себе си такъв, какъвто си, но не спирай да се променяш към добро!