3 метода да избираме цветя според фен шуи

Цветята са мощен източник на жизнена сила. Отглеждани в жилищата те поглъщат внесената от вън негативна енергия и създават домашния комфорт и уют. Ето, какво трябва да знаем, когато подреждаме цветята в дома:

roses, flowers based fan shui

  1. Забравете за изкуствените цветя и растения. В тях не се съдържа никаква положителна енергия. Препоръчително е да се снема праха и всички излишни натрупвания по листата, стеблата и цветовете на растенията, за да не се задържа енергията им. Застоялите прашни частици по сухите листа и цветове могат да задържат енергията на застоя. Ето, защо е добре периодично да бъдат премахвани от растенията в саксия. Не е препоръчително в дома да се гледат кактуси и растения с бодли. Фен шуи приема, че те влияят негативно на положителната енергия и настроението у хората.

 

Orchids-explored-by-Peggy2012CREATIVELENZ

2. При избора на саксийни цветя и домашни растения е добре да се взема под внимание формата на листата им. Тези, от тях, които имат остри листа, притежават енергията на Ян (мъжкото начало), което кара Ци (жизнената сила) да се движи по-бързо. Цветята с кръгли листа са символи на Ин (женското начало), а то от своя страна кара жизнената енергия да тече по-бавно. Най-добрата комбинация за избор на саксийни цветя за дома е избирате растения и с двете форми на листата. Така подредени по равно ще доставят баланса и хармонията в дома ви.

 

 

Spa still life, with white flowers on black stones and bamboo le

3. Ако искате да подобрите качеството на социален живот е добре да отглеждате цветя с червени цветове. Ако искате да реализирате професионални планове и цели, собствен бизнес е добре да отглеждате зелени саксийни растения в дома си. Ако искате в любовта да потръгне, да срещнете любовта на живота си или да поправите влошени семейни отношения, отглеждайте цветя с бели цветове.