Фън шуй съвети за цветята и любовта

Според китайското учение, подредбата на дома и разполагането на цветята може да помогне много не само за хармонията, но и за спокойствието в дома. Поглъщайки негативната енергия, цветята могат да заредят всеки с позитивизъм, жизнена сила и енергия. За това помагат някои познания в правилния подбор на цветя и тяхното разположение из дома.

Фън шуй дава своите насоки и съвети, за това как да отглеждаме цветя в дома, а с тяхна помощ може да наредим и любовното гнездо, така, че птичката на любовта ни никога да не отлети от него.

Подредба на дома за благоденствие – с помощта на стайни растения се активира обмяната на жизнена енергия в един дом. Те са двете начала на ин и ян. Към ян растенията се отнасят драцена, сансевиера, лимон, аспарагус, цитруси, хлорофитиум. Те растат на високо и увеличават енергията. Листата им са остри и са символ за мъжкото начало. Женската енергия е представена от циклама, бегония и сенополия. Те са клонести. Разполагането на растенията в южните и югоизточни части, както и югозападните места допринася развитието, учението и работните занимания. В другите стаи се препоръчва излагането на цветя ин. Те влияят положително на обитателите и създават подходяща атмосфера.

В спалнята не се препоръчват никакви саксийни растения. За спалните помещения е препоръчително единствено поставяне на цветя във ваза, като водата трябва да се сменя всеки ден. Преди да бъдат увехнали цветята трябва да се изхвърлят от дома.

Според фън шуй, местоположението се определя от колорита на цветята. В северния ъгъл се поставят сини цветя, в южния червени, а в западния бели. За източно разположените стаи се препоръчват жълтите растения.

Важно е да се знае, че за да има равновесие в енергийните полета в дома, трябва да присъстват растения и от двата типа – ин и ян. Те са двете начала на живота – женското и мъжкото. Женското забавя потока, а мъжкото го активира. Така се постига хармония в отношенията и между хората.

Внимание със сухите цветя. Според фън шуй те са символ на всепоглъщащата жизнена енергия от околния свят. Въпреки това, ако си падате по тях, специалистите съветват да бъдат редовно почиствани от прах, за да не се събира енергията на застоя и рутината.

Топ 5 цветя, които носят щастие в семейството – според фън шуй цветята на любовта са божур, хризантема, бяла магнолия, лотос, орхидея. Така например божурът е символ на богатство, пази честта и любовта. Хризантемата внася уют, радост и щастие в дома. Орхидея и магнолия доставят естетика и красота, а лотосът е смятан за свещено цвете, даряващо с духовни извисяване и мир.

[bctt tweet=“За да цари хармония в любовта и секса, значение има подредбата на дома:“]

  1. В случай, че търсите партньор, който да ви обича и уважава, то фън шуй съветва да завържете 2 червени или лилави ленти около бравата на спалнята си.
  2. За да сте отдадени на бъдещето си, не се връщайте често в миналото си. Махнете от спалнята си всички детски играчки и стари вещи, така любовта много по-лесно ще ви открие.
  3. Поставете златисти, червени или розови камъни в югозападната част на дома си и в някой от ъглите. Такива могат да са земни камъни като керемида, теракот или глина. Те засилват любовта и романтиката в дома.
  4. Не използвайте в дома си радиоапарати с червен циферблат и стрелки. Такива засилват негативната енергия и могат да унищожат любовта. Това правило важи и за всеки тиктакащ механизъм, будилник или часовник в спалнята.
  5. Направете си ъгъл на любовта. Най-подходящо място е югозападната част. На него наредете снимки, гълъби, сърца, цветя и всякакви предмети символизиращи любовта.
  6. Не използвайте съвременните технологии в спалнята – телевизор, компютър, таблет, лаптоп, смартфон. Те прехвърлят отрицателната енергия към двамата партньори и убиват любовта.
  7. Не декорирайте банята с любовни символи, защото там положителната енергия се абсорбира и изхвърля навън. Това може да доведе до раздяла.
  8. Ако губите често интерес към секса, то в северната част поставете нещо в синьо. Синият цвят връща любовта в дома.