3 въпроса около здравословната диня

диня

Какво не знаеш около здравословната диня

В сезона на „дините“, кой не би се изкушил да направи някой и друг разтоварващ ден със сладкото и сочно изкушение. Предлагаме ти няколко хитринки с изпитан ефект и няколко тайни около динята:

диня

Разтоварващи дни на диня

Разтоварващи дни с диня може да направи всеки, който може да се похвали с добро здраве. Динята засища, хидратира и дарява организма с множество полезни витамини и минерали.

Диета с диня не бива да трае повече от 3 дни, а за това време може да хапвате неограничени количества от нея. Така например, диетолозите съветват да разпределим една диня от около 3 кг, на 5 равни порции. През периода на отслабване не бива да се смесва с алкохол (въпреки, че коктейл от диня и мента си е доста освежаваща напитка за летните вечери).

Когато хапвате диня не бива да подслаждате помощ с други захари. В случай, че не успявате да заситите глада си, поставяйки се единствено на диета с дина, това добре е да добавите и малко варен ориз към менюто. Допуска се и чаша кафе еспресо за закуска. За хора, които се нуждаят от помощ и се нуждаят от помощ.динята

Какво съдържа динята

Динята е богата на магнезий и фолиева киселина. Тя съдържа мощни антиоксиданти и ликтопен. Само в 100 грама дина се съдържа необходимата дневна доза магнезий за организъм, която е изключително ценна и нужна както за жени, така и за стари хора, деца в възрастни, спортисти и пушачи. Тук може да научиш още любопитни факти за сочната диня.

здравословната диня

Защо е здравословна динята

Препоръчва се за хора, страдащи от недостиг на бъбречна недостатъчност, високо съдържание на съдържание в нея. Добрите понасяния и на хора имат проблеми с жлъчка. Препоръзва се за всяка възрасти и хора искат да пречистят организма си от токсини.

Динята има множество качества. Тя действа и диуретично, а това е идеално средство за проблеми с дебело черво, мразеливо червено и страдащите от хроничен запек.

Съвет за консумацията на летния плод:

Диетолозите съветват с приемане на диня да се поглъщат и много течности. Тридневния срок за диета с дина може да се прибере за изтегляне на 3-4 кг.здравословната диня