15 съвета, за да си щастлив

щастието

Как да си щастлив ли?

Научи се да казваш „не“ любезно и ще бъдеш щастлив!

В продължение на предходна тема, съветите за постигане на истинско щастие продължават:

Опрости живота си максимално

В това число започни от „излишните вещи“ и стигни до „излишните познанства“. Сам ще усетиш облекчение само до няколко месеца, пък и ще дишаш свободно.

Научи се да казваш „не“ любезно

Това на днешно време си е цяло умение. Всъщност хората се делят на две групи – едните винаги и за всичко отказват, а другите, дали от добро възпитание, дали от любопитство, все приемат. Ако се отнасяш към втория тип, то овладей умението да отказваш тактично с извинение, че в момента си ангажиран.

Не бягай от проблема, а го реши

Много лекуват временната депресия шопинг, но това не винаги е най-удачно. Ами ако след това ти стане още по-съвестно, то какво правиш, наред с изхарчените спестявания.

Вслушай се в емоциите

Ако правилно преценяваш ситуацията няма да се налага всеки път да страдаш от неуспеха. Вместо да си заравяш главата като щраус в пясъка, открий проблема и прецени, кое решение би било най-удачното.

Спести си главоболия и драми

Не се впускай в подробности, които не са пряко зависими от теб. Нито времето можеш да промениш навън, нито хората. Така, че спри да хабиш излишни нерви и насочи енергията си там, където въздействието ти има власт.

Спри мисловните атаки

Нека не те гризе съвестта, че си изял поредното калорично парче по време на диета, или, че си казал онова, което мислиш в момента, когато най-много са те ядосали. Всъщност, ако на момента така си преценил, че е правилно, то значи е било. Спри с угризенията и продължи напред.

Влез в реалността

Не е нужно да трепериш над страхове, които още не са настъпили (а може и никога да не настанат). Вместо да се потиш цяла нощ в леглото, за това, как ще протече предстоящата лекция на следващия ден, успокой се, че си на топло, меко и спокойно място, където имаш право на пълен релакс. Сам ще се убедиш, колко много излишни неща си причинява човек.

щастие

Заеми стратегическа позиция

Според социолозите, хората, които стоят отстрани и наблюдават вземат много по-правилни решения от ентусиастците, които се „бутат“ да са на челни позиции и винаги първи да вземат решение.

И най-накрая, не забравяй, че : „Щастието е въпрос на личен избор„…, време е да направиш Своя!