15 съвета, за да вървиш в посока „Щастие“

Щастие

Не е нужно да строиш кули и да правиш чудеса, за да имаш свое щастие. Съществуват прости и лесни трикове, с които доброто настроение ще е гост в дома ти, а наред на цялата сива и монотонна картина от ежедневието ще живееш спокойно и приятно.

От теб се изисква единствено да минеш с „голямата метла“ и да разчистиш всичко ненужно и пречещо да се развиваш.

От прекалено много боли глава

С всичко в живота е така, а защо това да не включва и социалният живот, контакти, срещи, приятели, работа, почитатели, покупки и т.н. Добре е, ако имаш от всичко в изобилие, но в един момент може да се почувстваш задушаващо окован и без капка въздух, как смяташ да продължиш напред.

Последни проучвания показват, че все повече и все по-млади хора страдат от депресия. Това се явява, именно, поради „пре задоволеността“ с всичко.

 

В един момент се оказва, че нещата, които някога са носели радост за душата, наслада на тялото или удоволствия за сетивата, сега са едни от многото, които и да искаш няма как да „поемеш“.

Инвестирай в живота си, вместо в гардероба

Вместо да хвърлиш две-три стотачки за яките обувки в мола, избери един релакс за душата в Родопи планина с приятели или запиши курс за трето ниво по английски език. Така ще си си купил добри спомени, вместо вещи без стойност и значение (поне не след 2-5 месеца).

Щастие

Живей динамично

Перманентно и до болка познато, но уви всички се изправяме пред дилемата какво да облечем, как да спестим време и т.н. Научи си урока и улесни живота си, като действаш практично и рационално. Не се затрупвай с излишни неща, за да няма после въпроси от типа – кое да избера.

Изключи се от мрежата

Има нужда от рестарт, ри фреш или както искаш го наречи, но ти трябва и на теб такъв. За поне един ден седмично го направи и ще усетиш промяната на погледа си за всичко. Това е като новото зараждане на деня, като слънцето след тежка буря или като старта на компютъра след изключване от централното захранване.

Цени това, което имаш

В предни теми вече сме се спирали на този въпрос. Нека отново напомним, колко е важно да си даваш равносметка. Дори да е леко егоистично, добре е да се сравниш с връстници, свои приятели, колеги и съседи на твоята възраст. Колко неща постигна ти за изминалите 5 или 10 години и колко те.

Създай собствени ритуали

Тук според проведени проучвания трябва да се влюбиш, е, ако не наистина, то поне виртуално. Намисли си някой, които те кара да се чувстваш добре, та дори почти да не го познаваш. Мисли си вечер преди лягане за него (поне докато миеш събитие си в банята). Според специалистите, мисълта за дребни, та макар незначителни неща действа на позитивизма ни и привлича добрата енергия към нас самите.

Следва продължение…