Щастието е въпрос на личен избор

Щастие

Щастието е въпрос на личен избор

В продължение на темата „10 начина да си „откраднеш“ щастие“, продължаваме с:

Опитайте се да промените всичко наведнъж

Това е невъзможно!

По-лесно е да стане фундаментално. И това не е измислица, а научно доказано, което показва, че процесът на значителни промени е изключително стресиращ за съзнанието на човека. Постарайте се да промените постепенно всеки аспект от живота си, който не харесвате. Ако искате да направите промяна в света, започнете да променят света около себе си. Когато се справите със собствения си ум и настроение, вие ще се чувствате много по-щастливи.

Преувеличаване на трудностите

Всеки от нас има навика да преувеличава трудностите и от „мухата да направи слон“. Животът е постоянно тестване на хората за тяхното ниво на ангажираност и добрите награди в живота са запазени за онези, които показват смелост и ангажираност към различни трудности.

Мао Цзедун казва:

„Във време на трудности, ние не трябва да губим от поглед, нашите постижения!“

Трябва да осъзнаем, че винаги има избор и изход.

Мимолетно удовлетворение

Съществуват толкова много красиви и примамливи неща наоколо. Важно е да се знаете, какво е да разграничава своите удоволствия. Има два вида удовлетворение в живота. Хората могат да търсят или мимолетно удовлетворение или трайно удовлетворение. Нетрайното е комфорта, а трайното удоволствие е развиването на ума и душата. Трайните удоволствия изискват зрялост и мъдрост, за да ги разграничите едни от други.

Значението на физическата привлекателност

Не преценявайте хора единствено по техните изяви и физическата привлекателност. Не е уредно да избираме само по цвят и форма, защото те често са измамни. Разбира се, физическата привлекателност е много важна в наши дни, но под внимание се вземат и вътрешни заложби като интелект, сърдечност, възпитание, те са основата на взаимоотношенията между хората.

Не се задържайте с тези, които ви карат да страдате

Понякога се налага да избягаме от отрицателните хора, които да ни нараняват. Ако те са постоянен източник на болка и негативни емоции, трябва да приемем, че човека, когото обичаме и уважаваме никога няма да ни причини подобни неща. Не губете ценно време, за да впечатлите „слепия“, да трогнете „каменното сърце“ или да получите похвала от човека, който смята, че „планетата се върти единствено около му“. Ако искате да живеете по-щастлив живот, нека всички „токсични“ хора напуснат вашия свят. Не се плашете да загубите човек, който не е щастлив, че ви има.

Както Робърт Тев е казал:

„Не позволявайте на отрицателните и токсични хора да заемат място в главата ви. Покачет си наема и ги изгонете!“

Щастието е вече в ръцете ви, но трябва да отворите очите и душата си, за да видите, да го приемете.

Отървете се от лошите навици, които помрачават вашето щастие и сами ще се почувствате по-щастливи и много по-добре.