10 свежи летни напитки за подсилване на мозъка

летни напитки

Летните горещини налагат да подсилваме организма си с повече течности и тогава свежи летни напитки се притичват на помощ.

Имайки предвид, че в този период на годината храната не е приоритет за повечето хора, то организма трябва да се храни.

Има свежи летни напитки, които допринасят

Паметта и мозъка ни се нуждаят от освежаване, а за това помагат някои шейкове и фрешове. Умението ни да мислим ползотворно и свежо, зависи от това, което приемаме.

За да не е лишен мозъка ви от важните му елементи, предлагаме ви няколко лесни рецепти за вкусни, засищащи и полезни напитки. Те ще засилят кондицията, здравето и тонуса.

10 свежи летни напитки за подсилване на мозъка:

Кокосов орех и банан – кокосът има ниско съдържание на захар, богат е на манган и фибри и съдържа триглицериди. Те дават достатъчно енергия за мозъка, а бананът действа засищащо и засилва хормона на щастието ендорфин.

Малини и чиа – семената на чиата са богати на омега 3, а малините изграждат мозъчните клетки. В комбинация са ударна доза стимуланти за паметта.

Цвекло, боровинки и бадеми – в цвеклото има много фибри, фолати, бета каротин и фитонутриенти, а всичкият този микс допринася притока на прясна кръв в мозъка.

Още свежи летни напитки за подсилване на мозъка

Ягоди и нар – фибрите са от полза за коригиране нивата на захар в кръвта. Глюкозата доставя енергия за мозъка, а нискокалоричният шейк от нар и ягоди богат на антиоксиданти.

Спанак, авокадо и манго – авокадото съдържа витамин Е и намалява риска от болест на Алцхаймер. Спанакът съдържа омега 3 и желязо. В микс с мангото действат освежаващо за мозъка и презареждат клетките.

Джинджифил и бадемово мляко – бадемите съдържат големи нива протеини и допамин, а джинджифилът ускорява метаболизма. С добавка канела към шейка нивата на захар в кръвта ще са регулирани.

Не за подценяване са и тез свежи летни напитки за мозъка

Зелен чай с боровинки – зеленият чай е мощен антиоксидант и богат на аминокиселини. Той спомага концентрацията, насочва вниманието и подсилва релаксиращо действие. Медът осигурява протеин, нужен за формиране на нови клетки в мозъка, затова е добре да се добави в шейк от боровинки и зелен чай.

Зеленчуци – моркови, ябълка, банан, зеле, портокали, броколи, спанак са чудесен микс за мозъчната функция. Наред с това козметиката доказва благоприятното им действие в борбата със старостта.

Краставица, киви и спанак – спанакът е доставчик на желязо, авокадото забързва мисловните процеси, а кивито осигурява фибри и разгражда лошия холестерол. Така защитата на мозъка е гарантирана.

Боровинки и бадеми – богати на мед и минерали са къдравото зеле, а в комбинация с антиоксиданта боровинки и протеиновият доставчик бадеми, подсилват мозъка.

Други топли храни и напитки за сваляне на килограми може да узнаете, като последвате линка.